Vi står godt til hinanden

Aalborg Symfoniorkester i fin samklang med den nye koncertsal

Musikchef Jan Kvistborg fortæller medrivende om salens mange akustiske finesser - blandt andet det røde loft for oven som kan sænkes eller hæves for at ændre klangbilledet. Foto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Musikchef Jan Kvistborg fortæller medrivende om salens mange akustiske finesser - blandt andet det røde loft for oven som kan sænkes eller hæves for at ændre klangbilledet. Foto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

AALBORG:Selv om de kun har kendt hinanden ganske kort, så er de allerede blevet ganske familiære.

Man kan også sige, at de har ventet på hinanden i rigtig mange år, men derfor er det jo ikke givet, at forhåbningerne også indfries, så drømmene bliver en realitet.

Men det bliver de.

Det er musikchef Jan Kvistborg ikke det mindste i tvivl om.

Musikkens Hus og Aalborg Symfoniorkester er en symbiose - men parløbet er dog stadig så nyt, at man virkelig skal udforske hinanden for at finde frem til det helt sublime.

- Vi har fået et fremragende rum. Musikkens Hus har utrolig store potentialer og dem skal vi jo lære at trylle frem til det allermest sublime, siger Jan Kvistborg.

Allerede de første prøvekoncerter giver et fingerpeg om, at der er store ting i vente for et symfonisk publikum, der også har ventet med længsel på at kunne høre deres orkester folde sig helt ud i det rigtige rum.

- Den store sal har så mange indbyggede muligheder, der alle kan hjælpe os frem mod de bedst tænkelige resultater. Også når vi øver i salen, siger Jan Kvistborg.

I øvesituationen er salen tom og det giver en helt anden akustik end, når salen er fyldt til sidste sæde.

Men forskellene kan man ved at sætte tæpper for væggene på udvalgte steder eller ved at sænke loftet helt eliminere.

- Vi har super hjælp af en akustik-gruppe, der hele tiden forsøger forskellige løsningsmodeller og det sker i tæt samarbejde med musikerne.

For det er jo vigtigt at både salslyden og lyden på scenen er optimal.

Når første musikerne kan høre alle instrumenterne, så kan de for alvor begynde at musicere.

- Men vi kan mærke, at vi står godt til hinanden - Musikkens Hus og Aalborg Symfoniorkester. Så nu vil vi udfordre os selv og salen, siger musikchefen.

De første udfordringer kommer allerede i denne uge i forbindelse med åbningen af Musikkens Hus.

Og bid spids på, at musikerne er så klar til at vise den nye sals klangmuligheder frem.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden