Betalingsmidler

Vi svinger igen Dankortet lystigt

Brugen af Dankortet steget med over fire procent i juli

Arkivfoto

Arkivfoto

DANMARK:Forbruget på Dankort i juli 2014 var knap 27,8 mia. kr. Det er en stigning på 4,2 pct. i forhold til juli sidste år. Det viser tal fra Nets.

- Dankortomsætningen for juli indikerer, at det spirende opsving i dansk økonomi har fået ekstra medvind, skriver cheføkonom Helge Pedersen fra Nordea i en kommentar.

Sammenholdt med den markante fremgang i forbrugertilliden ser han det som et signal om, at danskernes privatforbrug er ved at komme op i tempo.

- Måske er det det gode sommervejr, som har holdt danskerne hjemme i ferien, der er årsag til den markante fremgang i juli, men vi er fortsat af den holdning, at der ligger et stort forbrugspotentiale og gemmer sig under danskernes hovedpuder. Hvornår det bliver forløst er endnu usikkert, men en sikker vending på bolig- og arbejdsmarkedet ville være de største garanter herfor, skriver Helge Pedersen.

Flere typer af køb

Målt på antallet af transaktioner steg Dankort-betalinger med 7,6 pct. til godt 94,5 mio. Gennemsnitsbetalingen i perioden var på 294 kr. per transaktion, hvilket er 9 kr. lavere end i samme periode sidste år.

- Det kan skyldes, at danskerne i stigende grad bruger Dankortet til forskellige typer køb, herunder også småvarekøb, automatiske abonnementsbetalinger og pengeoverførsler fra person til person via mobile betalingsløsninger, forklarer Nets.

Nets fremhæver også, at danskernes brug af Dankort udgør langt hovedparten af det samlede forbrug med betalingskort i Danmark, men det er ikke det fulde billede, da brug af internationale betalingskort står for en stadig større andel af det samlede forbrug på betalingskort.

/ritzau/FINANS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst