Hjørring

- Vi vil gerne beholde dyrene

Underskriftindsamling fra Dyregården Ferdinand blev overrakt til borgmester Arne Boelt inden budget 2017 var på byrådets dagsorden

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Borgmester Arne Boelt og udvalgsformand Kasper Maarup Andersen tog imod både underskrifter, billeder af Dyregårdens dyr og kager. Foto: Bent Bach

HJØRRING:Onsdag aften førstebehandler byrådet i Hjørring det kommunale budget for 2017 - og efterfølgende forhandler politikerne om, hvordan de kommunale kroner skal bruges. Forældre og børn fra Dyregården Ferdinand var inden aftenens møde samlet på Springvandspladen med det mål at afværge, at kommunale besparelser rammer institutionens dyrehold.

Der var således indsamlet 800 underskrifter mod besparelser på Dyregården. Borgmester Arne Boelt tog imod underskrifterne og snakkede med de små borgere.

- Vi vil gerne beholde dyrene, lød det fra et af børnehavens børn, da de flokkedes om borgmesteren med billeder af børnehavens dyr.

- I må gerne beholde dyrene, men spørgsmålet er, om kommunen vil betale for det, forklarede borgmesteren børnene.

Ingen løfter

Dyregården Ferdinand og Børnehuset Emmersbæk modtager til sammen 650.000 i ekstra tilskud til dyrehold. Og det er dette beløb, der er på listen over mulige besparelser. Både borgmester Arne Boelt (S), udvalgsformand Kasper Maarup Andersen (K) og øvrige byrådspolitikere tilkendegav, at mødet med børn og forældre gjorde indtryk - men at de står over for vanskelige økonomiske prioriteringer på mange områder.

- Det gør altid indtryk. Og i særdeleshed, når børnene kommer med så fine nogle billeder af dyrene. Jeg kan godt forstå, de er glade for de dyr, og det er vigtigt for os at sige, at det er udgifterne til at passe dyrene, som er i spil i forhold til budgettet, sagde Arne Boelt.

- Vi skal forhandle senere i aften. Vi skal gøre hvad vi kan, men jeg er ikke for optimistisk efter at have snakket med mine byrådskollegaer. Det handler jo om, at der er rigtig mange svære ting, vi skal ud og røre ved.

Opfordring til forældre

Udvalgsformand Kasper Maarup Andersen har forståelse for forældrenes frustration.

- Jeg forstår godt, at de synes, det er rigtig ærgerligt. Men det er vigtigt at sige, at det ikke er dyrene vi vil fjerne fra Dyregården Ferdinan. Det er særtilskuddet til dyreholdet, der er i spil i forhandlingerne.

- Jeg vil gerne gå så langt som til at sige, at jeg vil love, de kan have dyrene, hvis de selv vil være med til at passe dem. Vi vil rigtig gerne være med til at lave en ordning, så de kan beholde dyrene derude. Og vi anerkender alle sammen den pædagogiske gevinst, der er i at have dyrene, understreger Kasper Maarup Andersen.

Forældrerådet har i et brev til politikerne påpeget, at dyrene har en stor betydning i det pædagogisk arbejde med børnene i hverdagen, og de gør opmærksom på, at dyreholdet også bliver benyttet af mange andre.

For eksempel bliver hestene brugt til handicapridning, ældrecenter besøger dyrene i weekenden, dagplejere i området bruger Ferdinand som besøgsinstitution, og dyregården bliver brugt til brobygning for før-skole-børn.

Formand håber det bedste

Formand for forældrerådet, Hanne Kristiansen, glædede sig over stor opbakning fra børn og forældre, men lettet var hun ikke, da hun forlod pladsen foran rådhuset.

- Men jeg er optimist, og jeg håber på det bedste. Jeg tror, de tager nogle af vores penge til dyreholdet, men spørgsmålet er, hvor mange. Borgmesteren siger, vi kan blive ved med at have dyrehold, men dyrene skal jo også have det godt. Og det koster altså nogle penge. Jeg tror, at vi som forældre kommer til at overtager nogle opgaver, og vi er også villige til at gøre noget, sagde Hanne Kristiansen, der har William på tre år og Malthe på fem år på Dyregården Ferdinand.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.