Viasat meldt til politiet af Konkurrenceråd

Konkurrenceråd melder tv-leverandøren Viasat til politiet for at begrænse konkurrencen - Viasat er overrasket.

Viasat meldt til politiet af Konkurrenceråd

Tv-leverandøren Viasat, der blandt andet leverer TV3-kanalerne, bliver nu meldt til politiet af Konkurrencerådet.

Det skyldes, at selskabet har overtrådt et tidligere påbud om at ændre i selskabets vilkår, når man sælger adgang til selskabets tv-ydelser.

Ifølge rådet er der tale om en alvorlig overtrædelse af konkurrenceloven. Derfor melder man nu Viasat til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, også kaldet Bagmandspolitiet.

Viasat har ifølge rådet indført konkurrencebegrænsende vilkår i nogle af de aftaler, man indgår med antenneforeninger.

Det betyder, at foreningerne skal betale for Viasats standardpakke til alle husstande, der modtager kommercielle kanaler - uanset om disse ønsker Viasats kanaler eller ej.

Rådet påbød i september 2009 Viasat at ændre selskabets vilkår. Rådets påbud er siden støttet i både Konkurrenceankenævnet og i Sø- og Handelsretten.

- Vi kan konstatere, at Viasat med sin nye distributionsaftale har overtrådt Konkurrencerådets påbud, selv om afgørelsen er blevet stadfæstet flere gange, siger Kim Sparlund, vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Hos Viasat bliver situationen modtaget med overraskelse.

- Vi er både overraskede og stærkt forundrede over den afgørelse, man er nået frem til. Vi har den klare opfattelse, at vi ikke har overtrådt hverken det oprindelige påbud eller en præcisering senere. Vi mener, at Konkurrencerådet nu er med til at begrænse konkurrencen, siger Jette Nygaard-Andersen, adm. direktør i Viasat.

Hun forklarer, at Viasat oprindelig indgik en aftale med antenneforeningernes organisation, så antenneforeninger kunne få adgang til Viasats kanaler, også selv om de får tv fra en distributør uden Viasat-aftale.

Ifølge Jette Nygaard-Andersen vil man nu ophæve den omstridte del i aftalen. Derefter vil antenneforeningerne få en frist til udgangen af september til at finde en ny løsning.

/ritzau/