Viborg fortsætter kursen mod Superligaen

Viborg sled sig til en 2-1-sejr i Fredericia og har nu oparbejdet et kæmpe forspring i kampen om oprykning

Lyngby og Viborg lignede de to oprykkere fra 1. division i vinterpausen, men det er kun sidstnævnte, der har kunnet holde det høje niveau. Arkivfoto: Søren Bidstrup/Scanpix

Lyngby og Viborg lignede de to oprykkere fra 1. division i vinterpausen, men det er kun sidstnævnte, der har kunnet holde det høje niveau. Arkivfoto: Søren Bidstrup/Scanpix

FREDERICIA:Viborg FF fortsætter i rask trav direkte mod en tilbagevenden til Alka Superligaen efter kun et år i 1. division.

Med en 2-1-sejr på udebane over Fredericia 2. påskedag er holdet nu oppe på ni kampe i træk uden nederlag, og da en af forfølgerne - Lyngby - igen kiksede, ser det for alvor godt ud for viborgenserne.

Træner Auri Skarbalius’ tropper viste i Fredericia, at de også tåler modgang, for det var hjemmeholdet, der førte med 1-0 ved pausen, efter at hurtige Anders Hostrup havde udnyttet tøvende forsvarsspil i Viborgs bageste kæde.

Tordnede kuglen ind

Pausestillingen var dog ikke det rette billede af begivenhederne, for topholdet havde domineret første halvleg klart på Monjassa Park i Fredericia, og efter pausen fik gæsterne udbytte af anstrengelserne.

Først var det kantspilleren Sebastian Andersen, der demonstrerede sin fine sparketeknik ved at hamre et dykkende skud i nettet bag Mads Markfoged i østjydernes mål.

20 minutter før tid sikrede farlige Serge Deble så Viborg alle tre point, da han tog et træk på kanten af feltet og tordnede kuglen ind til 2-1.

Arrieta hjalp vennerne

Jublen var stor i Viborg-lejren efter sidste fløjt, og lidt senere havde spillerne endnu mere grund til at glæde sig.

Da indløb budskabet fra Skive om, at Lyngby på ny havde sat point til i oprykningskampen.

Nordkøbenhavnerne tabte med 0-1, og meget passende var det den tidligere Viborg-spiller Danilo Arrieta, der hjalp sine gamle venner med sejrsmålet.

Den anden billet

Viborg har nu hele 11 point ned til en plads under oprykningsstregen, og med kun 10 kampe tilbage er det temmelig svært at se, hvordan nogen skal forhindre viborgensernes oprykning.

Lyngby, der er uden sejr i forårets fem første kampe, skal til gengæld have skuden rettet op i en fart, hvis ikke AGF skal gå i udbrud i kampen om den anden billet til den bedste række.

AGF vandt søndag med 2-1 over Vendsyssel og har to point mere end Lyngby og desuden en kamp i baghånden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.