Heine får sparket i Viborg HK

Skrækkelig sæsonstart i kvindernes håndboldliga koster tidligere Aalborg-træner jobbet

Allan Heine er ikke længere træner for Viborgs håndboldkvinder. Arkivfoto: Morten Dueholm/Ritzau Scanpix

Allan Heine er ikke længere træner for Viborgs håndboldkvinder. Arkivfoto: Morten Dueholm/Ritzau Scanpix

HÅNDBOLD:Allan Heine stopper som cheftræner for Viborgs håndboldkvinder med øjeblikkelig virkning, skriver klubben i en pressemeddelelse.

Beslutningen er resultatet af en skidt sæsonstart, hvor klubben har tabt de første fem kampe i ligaen.

- Det er ikke uden ærgrelse, at vi må stoppe samarbejdet med Allan Heine, som vi har været utroligt glade for i Viborg HK, siger Henrik Dahl, der direktør i Viborg HK.

- Men grundet vores resultatmæssige knude denne sæson er vi nødt til at se på, hvorvidt vi lige nu står i en situation, hvor det kan vendes.

- Her har vi vurderet, at der skal ageres nu, hvis vi skal have det vendt, og vi har derfor valgt at stoppe samarbejdet, forklarer direktøren.

Viborg er en af de mest succesrige klubber i dansk håndbold og vandt 14 danske mesterskaber og tre Champions League-titler mellem 1994 og 2014.

De senere år er der skruet lidt ned for det økonomiske blus, men klubben har dog fortsat spillet med i toppen af den danske liga. I sidste sæson vandt Viborg således bronze med Allan Heine som træner.

Men starten på denne sæson har været en stor fiasko. Seneste nedtur kom onsdag aften, da den traditionsrige klub tabte med 26-29 på hjemmebane til Randers.

Forinden var det blevet til nederlag til Nykøbing Falster, Aarhus United, Team Esbjerg og Odense.

Allan Heine kom til Viborg fra Ringkøbing i 2015 og nåede altså lidt mere end tre sæsoner i klubben.

- Jeg er enormt ærgerlig over, at jeg ikke nåede i mål med Viborg HK, men jeg accepterer selvfølgelig fuldt ud beslutningen fra Viborg HK’s ledelse, siger Heine.

Det er endnu ikke afklaret, hvem der i resten af sæsonen skal stå i spidsen for holdet med store spillernavne som Ann Grete Nørgaard, Line Haugsted, Rikke Poulsen, Stine Bodholt og Kristina Jørgensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.