Sport

Viborg ødelagde Jonas Dals debut

Den tidligere Hobro-træner tabte sin første Esbjerg-kamp

Cheftræner i Esbjerg fBJonas Dal. Foto: Scanpix

Cheftræner i Esbjerg fBJonas Dal. Foto: Scanpix

VIBORG:Der er noget at arbejde med for Jonas Dal i Esbjerg.

Klubbens nye cheftræner indledte lørdag sin trænerkarriere med en regulær afklapsning af et sprudlende Viborg-mandskab. På hjemmebane fik oprykkerne langt om længe gang i målscoringen og vandt den vigtige bundkamp 4-2.

Dermed drøner Viborg forbi Esbjerg i Alka Superliga-tabellen. Viborg har på tiendepladsen 14 point for 13 kampe, mens Esbjerg har 11. Det er dog stadig tre mere end Jonas Dals ekskolleger fra Hobro, der er sidst med otte point.

Særligt før pausen så det helt skidt ud i bageste geled hos Esbjerg. Bagkæden med Leon Jessen, Michael Jakobsen, Daniel Stenderup og Jerry Lucena var i gavehumør og lod Viborg komme til chancer på stribe.

Johnny Mølbys aggressive tropper takkede for mulighederne ved at score imponerende tre gange før pausen med chancer til det mindst det dobbelte. I sæsonens første 12 kampe havde Viborg scoret beskedne seks mål.

Først listede den tidligere superligatopscorer Jeppe Curth ind bag forsvaret på et indlæg og headede Viborg i front, og siden stjal angrebskollega Serge Déblé scenen.

Sidste sæsons store oplevelse i 1. division har skudt med løst krudt i sæsonens første kampe, men efter en halv time scorede Déblé endelig i Superligaen. I hvert fald næsten.

For tæt inde under mål blev Déblés afslutning rettet af Mick van Buren, som måtte se sig noteret for et selvmål. Det afholdt dog ikke ivorianeren fra at juble, som var han målscorer.

Fem minutter senere fik Déblé så muligheden for at juble med rette, da han helt umarkeret bagest i straffesparksfeltet dirigerede bolden i mål efter et hjørnespark.

Foran 3-0 fokuserede Viborg mere på defensiven efter pausen.

Vestjyderne fik alligevel reduceret to gange via genialiteter fra Kevin Mensah.

Den tidligere Viborg-spiller Kevin Mensah tog en flot berøring med brystet efter et indlæg, før han kanonerede bolden i mål til 1-3 på sin gamle hjemmebane med et kvarter tilbage.

Det gav kortvarigt håb for Esbjerg om et vildt comeback, men lidt over fem minutter senere kampen lukkede Sebastian Andersen endegyldigt kampen på et afrettet frispark til 4-1.

I kampens overtid viste indskiftede Mensah sig frem igen med en kort dribletur, før han hamrede bolden i nettaget til slutresultatet 4-2 til Viborg.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst