Viborg taber og er på vej ud af Champions League

Stjernebesatte Buducnost vandt klart i Viborg Stadionhal og har nu alle trumfer på hånden inden returmødet.

Viborgs håndboldkvinder solgte sig dyrt i 50 minutter mod Buducnost, men de danske mestre gik i stå i kampens slutfase, og så kunne montenegrinerne vinde den første Champions League-kvartfinale i Viborg Stadionhal med 28-22.

Med det resultat må viborgenserne nok belave sig på, at Champions League-deltagelsen er slut efter returkampen i Montenegros hovedstad Podgorica næste søndag.

De undertippede danskere viste ellers fin moral undervejs ved at arbejde sig op fra flere håbløse situationer, ikke mindst da holdet på sej fight gik fra 7-13 til 13-13.

Anført af veteranen Rikke Skov, der har trukket et stort læs i Champions League, bragte Viborg sig endda foran 21-20 med 12 minutter igen på haluret, men netop som overraskelsen lurede, slap hjemmeholdet grebet om begivenhederne.

Det skal man ikke gøre mod det stjernespækkede Buducnost-hold, der i rumæneren Cristina Neagu og montenegrineren Katarina Bulatovic råder over to af verdens bedste bagspillere.

Viborg ramte en scoringskrise, netop som kampen skulle afgøres og scorede kun én gang i de sidste 12 minutter.

Buducnosts målvogter Clara Woltering fik fat i både Louise Lyksborg og Louise Burgaard, gæsterne lavede seks mål på stribe og opbyggede på ny en komfortabel føring.

Det danske mesterhold kæmpede bravt og spillede periodevis udmærket angrebsspil, men manglede den sidste stabilitet i præstationen til at få skovlen under den prominente modstander.

Det er svært at forestille sig, at det montenegrinske storhold sætter en seksmålssejr over styr i returkampen på Balkan om en uge.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.