Viborg-træner efter sejr: Alt gik op i en højere enhed

Glæden var til at få øje på hos Johnny Mølby, efter at Viborg FF søndag tævede Silkeborg IF med hele 5-1.

Silkeborg IF - Viborg ff, Alka Superliga Foto: Scanpix/Henning Bagger

Silkeborg IF - Viborg ff, Alka Superliga Foto: Scanpix/Henning Bagger

Efter en lige halv time i Silkeborg satte Viborg kniven for struben på hjemmeholdet, der måtte se sig klædt af med hele 1-5 i Alka Superliga-kampen.

Og det resultat var et udslag af den kollektive offensive styrke hos gæsterne, mener Viborgs træner, Johnny Mølby.

- Vi havde timing i tingene og var dygtige til at spille igennem deres kæder. Vi lykkedes med at få sat vores speed og kreativitet igennem. Det var noget, som vi havde løbet og arbejdet med i lang tid, siger Mølby efter den sikre sejr.

- I dag gik det bare op i en højere enhed. Vi var farlige på vores omstillinger, farlige i vores duelspil og farlige på vores standardsituationer.

- Vi lavede fem mål i dag, men hvis vi havde været lidt mere cool i nogle situationer, havde vi straffet dem yderligere, tilføjer han.

- Det var en vigtig sejr for os, for vi føler selv, at vi har været på rette vej. Vi har haft muligheden for at få flere point, men vi har ikke været skarpe nok. Men vi var godt klar over, at vi skulle lægge på, hvis vi skulle vinde de her kampe.

I søndagens 5-1-sejr var tilbagevendte Jonas Kamper på pletten med to mål, og han mener, at det første mål blev afgørende for kampens udvikling.

- Der havde været tegning til det her de sidste par kampe, i hvert fald rent organisatorisk. Vi er svære at spille imod, og når vi som i dag endelig kom foran, så ved vi, at det giver muligheder på omstillinger.

- Det var rart, for vi følte, at vi for alvor kom i gang i denne sæson i dag. Så det er vi rigtig glade for.

Sejren var Viborgs anden i denne sæson, og det placerer holdet fra domkirkebyen på en aktuel 10.-plads i Superligaen. Næste weekend spiller Viborg lokalopgør mod ærkerivalerne FC Midtjylland på hjemmebane.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.