Viceborgmester: Barfoeds boligkammerater må ud

Socialdemokrat vil have to bestyrelsesmedlemmer, som hun mener har hjulpet Barfoed, til at trække sig.

Viceborgmester: Barfoeds boligkammerater må ud

Der er nu beviser for, at to konservative kræfter i Frederiksberg Boligfond, aktivt har hjulpet Lars Barfoed (K) til en bolig uden om reglerne, og derfor må de vinke farvel til deres pladser i bestyrelsen.

Sådan lyder det fra Katrine Lester (S), Frederiksbergs 2. viceborgmester og medlem af magistraten, efter hun onsdag aften har modtaget den seneste redegørelse fra boligselskabet Privatbo.

- Jeg synes, det er svært at opretholde tilliden til boligfonden og dens ledelse. Derfor mener jeg, de to involverede medlemmer i boligfonden, der aktivt har forsøgt at skaffe Lars Barfoed en lejlighed, selv bør tage konsekvensen af det og træde tilbage, siger hun.

De to medlemmer, hun refererer til, er Claus Wagenblast-Franck, lokalformand for de konservative på Frederiksberg og bestyrelsesmedlem i Frederiksberg Boligfond, samt Alfred Grinderslev, formand for Frederiksberg Boligfond og erklæret konservativ.

Lars Barfoeds boligsag startede, da Ekstra Bladet kunne fortælle, at den konservative partiformand tilsyneladende fik fingre sin bolig uden om de almindelige procedurer.

Nu er det så kommet frem, at det var med hjælp fra partikammerater, at Lars Barfoed fik mulighed for at leje en 114 kvadratmeter stor lejlighed på Frederiksberg.

Det viser en redegørelse fra boligfonden, som den har udfærdiget på opfordring fra magistraten i Frederiksberg Kommune, der består af flere kommunalbestyrelsesmedlemmer og har borgmesteren som formand.

Magistraten bad om redegørelsen, fordi kommunalbestyrelsen på Frederiksberg har tre medlemmer i bestyrelsen. Desuden er det skrevet ind i fondens vedtægter, at den skal samarbejde med kommunen, fortæller Katrine Lester, der også sidder i magistraten.

Hun understreger, at Frederiksbergs borgmester i sidste ende må ind i sagen, hvis de to medlemmer af bestyrelsen ikke frivilligt trækker sig fra deres poster i boligforeningen.

- Så må vi jo bede borgmesteren om at trække dem, eventuelt vedtage det i kommunalbestyrelsen. Jeg kender ikke formalia. Men hvis de ikke vil gå frivilligt, må vi jo bruge de mulighed vi har for at lægge pres på dem.

Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj (K) oplyser til Ritzau, at han ikke vil svare på nogen spørgsmål i sagen, før han har set endnu redegørelse fra fonden, som magistraten har bedt om.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst