Udland

Vicepræsident vender hjem til Yemen efter eksil

Houthi-oprørere er presset ud af den sydlige havneby Aden efter at have besat den i flere måneder.

Den yemenitiske vicepræsident, Khaled Bahah, er ankommet i den sydlige havneby Aden efter at have befundet sig i eksil i Saudi-Arabien i længere tid.

Det siger en kilde i lufthavnen ifølge AFP, mens Reuters skriver, at arabisk tv oplyser det samme.

Bahah er både premierminister og vicepræsident i den internationalt anerkendte regering. Han flygtede tidligere på året, da houthi-oprørere indtog Aden - det sidste tilflugtssted.

Houthi-oprørere er nu presset ud af Aden, som nu er fuldt kontrolleret af en milits, der bakkes op af den saudiskledede koalition, som i mere end tre måneder har bombet houthierne fra luften.

Aden har været centrum for voldsomme kampe, siden Houthi-bevægelsen indtog byen i marts. På det tidspunkt havde Yemens regering søgt tilflugt i Aden, men den flygtede til Saudi-Arabien, da houthierne rykkede ind.

Derpå bevægede oprørerne sig videre ud i det sydlige og østlige Yemen i det, de selv betegner som en revolution mod en korrupt regering og militante sunnigrupper.

Krigen har kostet mindst 3500 mennesker livet.

Yemen har været politisk lammet, siden præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi og vicepræsident Khaled Bahah blev væltet, da den shiitiske gruppe houthierne erobrede præsidentpaladset i januar.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.