Video skal fælde formodede bandefolk i hashsag

Dag efter dag overvågede politiet formodet hashsalg i Skovlunde via skjulte kameraer. 11 personer for retten.

Video skal fælde formodede bandefolk i hashsag

En omfattende videoovervågning af områder i Skovlunde er en central del i bevismaterialet mod 11 formodede bandefolk, som fredag sidder anklaget ved Retten i Glostrup.

Det kom frem under anklager Lasse Biehls forelæggelse af sagen fredag formiddag. De 11 er anklaget for at stå bag salg af cirka 33 kilo hash.

Salget er ifølge anklageskriftet forgået ved et skur bag Charlie Burger og en lejlighed i Blokhaven, begge i Skovlunde.

I forelæggelsen afspillede Lasse Biehl flere videosekvenser, hvor man kunne se personer, som gik til og fra de formodede salgssteder. Biehl fortalte også, hvordan politiet havde fastslået, at der blev solgt hash til personerne.

I hovedkvarteret hos Task Force Øst, som er politiets bandeenhed, sad politifolk i januar, februar og marts og holdt øje med videoovervågningen. Når de så en formodet handel, gav de besked til betjente, som lå på lur i området.

Betjentene sørgede så for at standse de formodede købere. Det skete 22 gange, og alle gange var der bid i form af hash eller joints.

Det er anklagemyndighedens opfattelse, at de 11 tiltalte tilhører banden Loyal To Familia, og at hashsalget er sket i banderegi.

Sagen er særlig, fordi man systematisk har overvåget salg af helt små mængder hash. Men samlet løber det op i de 33 kilo.

Netop på grund af, at der er tale om organiseret salg i banderegi, er det forventet, at anklagemyndigheden vil gå efter en streng straf til de tiltalte, som tæller personer med både danske og udenlandske navne.

Der ventes dom i sagen 11. oktober.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.