EMNER

Videoovervågning på den nemme måde

Venter at seksdoble antallet af ansatte

Hen­rik Ro­sen­mei­er-Mörch med ka­me­ra­et, som kan hol­de øje med ens hjem og vær­di­er - el­ler mås­ke ens an­sat­te.
foto: jens mor­ten

Hen­rik Ro­sen­mei­er-Mörch med ka­me­ra­et, som kan hol­de øje med ens hjem og vær­di­er - el­ler mås­ke ens an­sat­te. foto: jens mor­ten

AALBORG:Det nordjyske firma TrustCam hævder at være først i Europa med et system til videoovervågning, der kører via internettet, men som alligevel ikke kræver indviklet software og opsætning. Firmaet venter sig så meget af systemet, at det regner med at seksdoble antallet af ansatte i løbet af det kommende halve år. - Vi mener, at der er behov for et system, der ikke kræver en doktorgrad, siger administrerende direktør Henrik Rosenmeier-Mörch, der sammen med to gamle venner og kolleger, Per Frost og Michael Nielsen, har udviklet systemet. I løbet af det kommende halve år regner de med at nå op på 18 medarbejdere. Voksende marked De har helt bevidst ladet firmaet TrustCam, der har adresse i Aalborg, leve i det skjulte i tre år, mens systemet blev udviklet, men nu er de i fuld gang med lanceringen. - Sagen er jo, at videoovervågning bliver en større og større del af dagligdagen, ikke mindst nu da Folketinget netop har lempet lovgivningen, så både private mennesker og firmaer må overvåge 30 meter ud på offentlig vej. - Samtidig ser vi, at antallet af indbrud igen er stigende, så der sidste år blev begået ikke færre end 71.583 indbrud. Og endelig er der jo også terrortruslen at tænke på, fremhæver Henrik Rosenmeier-Mörch. Han og de to øvrige partnere mener på den baggrund, at et let, enkelt og billigt system må have store muligheder, og det anser de bestemt PrivatCam, som systemet hedder, for at være. Overvåg hjemmet Det, der kræves, er en stikkontakt og en internetforbindelse. Kameraet forbindes med elstikket og direkte med internetstikket eller routeren, og så kører det. En computer er kun nødvendig, hvis man vil se de billeder, som systemet optager, men den kan stå hvor som helst, fordi man går ind via internettet. Det vil eksempelvis sige, at man kan overvåge sit hjem, mens man sidder på kontoret eller er på rejse. Er der ikke en computer i nærheden, åbner systemet mulighed for at vise billederne på en mobiltelefon. Kameraet optager billeder hvert andet sekund, og de seneste tre dages optagelser gemmes på servere, som TrustCam har stående hos Himmerlands Elforsyning. Henrik Rosenmeier-Mörch oplyser, at det nødvendige udstyr og abonnement i seks måneder koster knap 1600 kroner, mens abonnementet derefter står i 99 kroner om måneden.