Vidne belaster Pistorius: Hørte højlydte skænderier

Et vidne har hørt højlydte skænderier fra Oscar Pistorius' hus, kort før Reeva Steenkamp blev slået ihjel.

Vidne belaster Pistorius: Hørte højlydte skænderier

Nye oplysninger belaster OL-atleten Oscar Pistorius i sagen om, hvorvidt han dræbte sin kæreste Reeva Steenkamp.

Et indkaldt vidne vil ifølge anklagemyndigheden senere fortælle, at vidnet hørte uafbrudt råben og skrigen kort før, at Steenkamp blev ramt af skud tre gange - i hovedet, armen og hoften.

Et fjerde skud blev også affyret, men det ramte ikke Steenkamp.

Den sydafrikanske politiinspektør Hilton Botha oplyser til onsdagens høring, at vidnet hørte en diskussion mellem Oscar Pistorius og Reeva Steenkamp, som "lød som uafbrudt skænderi fra klokken 02 til 03 om morgenen".

Retten i Pretoria skal tage stilling til, om Oscar Pistorius skal løslades mod kaution, eller om dommeren finder sigtelsen så alvorlig, at han skal forblive varetægtsfængslet.

Botha mener, at der er risiko for, at 26-årige Pistorius vil flygte ud af landet, hvis han bliver løsladt mod kaution, og at han har pengekonti i udlandet, som han ikke har oplyst retten om.

- Der findes en risiko for, at den sigtede person vil flygte. Det er et alvorligt spørgsmål, siger Botha.

Pistorius fortalte tirsdag til retten, at han skød i blind panik gennem en låst dør til badeværelset, og at han troede, det var en indbrudstyv.

Anklagemyndigheden forsøgte onsdag at pille Pistorius' forklaring fra hinanden med detaljer om, hvor skuddene var affyret fra.

Desuden blev det fortalt, at Reeva Steenkamp sandsynligvis havde gemt sig i et hjørne af et meget lille og nærmest kvadratisk badeværelse, da skuddene blev affyret.

Høringen forventes at være færdig i slutningen af denne uge.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.