Vidne: Kraniet fra den dræbte skulle sælges

Drabstiltalt købte klinger, vinkelsliber og en række andre redskaber i tiden omkring drabet på Henrik Madsen.

Vidne: Kraniet fra den dræbte skulle sælges

En række nye detaljer om det formodede drab på forretningsmanden Henrik Haugberg Madsen er mandag blæst op på en storskærm i Retten i Næstved.

Ikke bare har to mænd dræbt den forsvundne Henrik Haugberg Madsen med skud fra en revolver og slag med forskellige genstande.

Mændene har også parteret liget og på ukendt måde skaffet ligdelene af vejen, hævder anklagemyndigheden i den usædvanlige drabssag i Næstved.

Kun tre uger før sagens begyndelse har statsadvokaten tiltalt de to mænd for usømmelig omgang med lig.

Et vidne har fortalt politiet, at ligdelene blev gravet ned i en skov ved Herfølge, fremgår det af den forelæggelse, som advokaturchef Jeanette W. Andersen står for.

Kraniet skulle senere sælges - men først skulle to projektiler fjernes, har vidnet påstået.

I tiden omkring drabet har den ene af de anklagede købt en syl, flere klinger, bajonet-save, vinkelsliber og andre ting, dokumenterer anklagerne mandag formiddag.

"Ham finder de aldrig," skal den ene af de tiltalte, CS, have sagt til en kammerat fra Silkeborg, da Ekstra Bladet omtalte sagen om "bøssegangsterne" på forsiden.

I en skov nær kammeraten har politiet fundet en revolver, som, politiet mener, blev brugt mod Henrik Haugberg Madsen.

Og hjemme hos CS har politiet på hans computer fundet detaljerede beskrivelser af drabsmetoder - blandt andet med en issyl. De stammer fra en engelsk bog "The Murder Book".

En kvinde har fortalt politiet, at liget blev kørt igennem en flishugger og derefter hældt ud i et dambrug.

Mændene, den ene er Henrik Madsens tidligere registrerede partner, anklages for at have begået drabet 11. november 2010 om aftenen i feriehytte 201 i Karrebæksminde.

Senere på aftenen - ved 23-tiden - blev liget lagt i bagagerummet på en bil, og i de følgende dage skete parteringen, hævder anklagemyndigheden.

"Vi er alle nervøse," skrev partneren i en mail til politiet 16. november. Han fortalte, at Henrik var gået efter et skænderi. Desuden havde han taget 175.000 til 200.000 kroner med sig, lød beskeden.

Mændene nægter sig skyldige. Og to vidner mener faktisk at have set Henrik Haugberg Madsen i perioden efter 11. november 2010.

Disse to vil senere blive afhørt under den langvarige retssag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.