Vidne: Loft stod ikke bag omstridt møde i skattesag

Det var hverken departementschefen eller skatteministeren, der ønskede kontroversielt møde i Kinnock-sag.

Vidne: Loft stod ikke bag omstridt møde i skattesag

Det var hverken daværende departementschef Peter Loft eller skatteminister Troels Lund Poulsen (V), der ønskede, at Skatteministeriets folk skulle holde et møde med Skat København, da man her i 2010 stod over for at afgøre sagen om Stephen Kinnocks skattesag.

Det siger fagdirektør Winnie Jensen, en højtplaceret embedsmand i Skatteministeriet, da hun tirsdag bliver afhørt af Skattesagskommissionen.

- Jeg erindrer ikke, at Steffen (produktionsdirektør Steffen Normann Hansen, red.) har sagt til mig, at ministeren eller departementschefen har ønsket det møde, siger Winnie Jensen.

- Jeg erindrer, at Steffen ville have det møde, og jeg mener også, det er sådan jeg gav det videre, siger Winnie Jensen.

Mødet vakte bekymring hos kontorchef Carsten Vesterø, der frygtede, at et møde ville bringe ministeren for tæt på den konkrete afgørelse.

Det har han tidligere forklaret Skattesagskommissionen.

Ifølge skatteforvaltningsloven må ministeren nemlig ikke blande sig i afgørelsen af konkrete skattesager.

Carsten Vesterø kontaktede derfor Peter Loft for at høre, om det var ok at holde mødet, og det sagde Loft ja til, selvom han ikke kunne huske at have bedt om mødet.

Steffen Normann Hansen har omvendt forklaret, at han og Peter Loft havde aftalt, at mødet skulle holdes.

Winnie Jensen bekræfter i øvrigt, hvad et andet vidne, kontorchef Per Hvas, tidligere tirsdag fortalte kommissionen.

Nemlig at baggrunden for et omstridt notat om muligheden for at ændre en agterskrivelse efter embedsmændenes opfattelse var en anden, end Troels Lund Poulsen har forklaret kommissionen.

Troels Lund Poulsen har selv forklaret, at han blot ville sikre sig, at alle andre skatteydere fik samme behandling som Kinnock, den nuværende statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) mand.

Det var nemlig en udbredt opfattelse, at Stephen Kinnock ville offentliggøre Skats afgørelse.

Det fik ministeriet til at frygte, at mange skatteydere i situationer lig Kinnocks ville henvende sig for at få skattesager genoptaget, og det var det hensyn, der drev skatteministeren, lød hans egen forklaring.

Notatet blev bestilt til ministeren af juridisk direktør Birgitte Christensen hos Winnie Jensen.

- Da Birgitte Christensen henvender sig til dig, var hun da inde på, at man også skulle undersøge den mulighed, om andre borgere kunne få genoptaget deres sager, spørger kommissionens udspørger Lars Kjeldsen.

- Vi talte slet ikke om det. Der blev bestilt et generelt notat, svarer Winnie Jensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.