Udland

Vietnam spotter oliepøle: Kan være fra forsvundet fly

Eftersøgningen fra luften af forsvundet passagerfly er indstillet, men fortsætter via redningsskibe.

Vietnamesiske fly, som deltager i eftersøgningen af et forsvundet passagerfly, har spottet to "mistænkelige" oliepøle i havet ud for landets sydlige kyst.

Eftersøgningen er sat i værk, efter at man fredag aften mistede kontakten til et fly med 239 personer om bord fra Malaysia Airlines, der var på vej fra Kuala Lumpur til Beijing.

- Vietnamesiske redningsfly så to oliepøle og en røgsøjle i området omkring 250 kilometer vest for øen Tho Chu, men vi kan ikke bekræfte, at det kommer fra Malaysia-flyet, siger Pham Quy Tieu, malaysisk vicetransportminister, til Reuters.

- Vi har sendt to civile skibe og nogle militærskibe til området for at afklare sagen, i hver båd er der 20 personer. Oliepølene er omkring 15 kilometer lange. Bådene vil være fremme om tre til fire timer, tilføjer han.

Oliepølene blev spottet klokken 11.30 dansk tid.

Mens skibe er sendt til området, oplyses det, at flyene, der deltog i eftersøgningen, er sendt tilbage til baserne, da det nu er for mørkt.

Flyselskabet, der ejer det forsvundne fly, har tidligere oplyst, at 14 forskellige nationaliteter var om bord på flyet: 153 personer fra Kina, 38 fra Malaysia og 12 fra Indonesien.

De øvrige kommer, ifølge selskabet, fra Australien, Frankrig, USA, New Zealand, Ukraine, Canada, Rusland, Italien, Taiwan, Holland og Østrig. Der er ingen danskere om bord.

Lørdag eftermiddag oplyser det italienske udenrigsministerium dog, at der ikke er italienske statsborgere om bord, og samme melding kommer fra det østrigske udenrigsministerium.

I sidstnævnte tilfælde er de østrigske statsborgere, der ifølge flyselskabet skulle have været om bord på det forsvundne flyet, i sikkerhed i hjemlandet. Deres pas var blevet stjålet og tilsyneladende endt i Malaysia, lyder det.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst