Morsø

Viggo Vangsgaard trækker sig som gruppeformand

Den erfarne lokalpolitiker kan ikke finde fodslag med S-gruppen i kommunalbestyrelsen

Viggo Vangsgaard (tv.) er færdig som gruppeformand for Socialdemokraterne, og han er blevet afløst af Lauge Larsen (th.). Arkivfoto

Viggo Vangsgaard (tv.) er færdig som gruppeformand for Socialdemokraterne, og han er blevet afløst af Lauge Larsen (th.). Arkivfoto

MORS:Viggo Vangsgaard er ikke længere gruppeformand for Socialdemokraterne i Morsø kommunalbestyrelse.

På et møde med partifællerne i aftes valgte Viggo Vangsgaard at stoppe for i stedet at overlade posten til Lauge Larsen. Og han lægger ikke skjul på, at det er længere tids uenighed om den politiske linje og måde at køre det politiske arbejde på som gruppeformand, der har fået ham til at trække sig.

- Der har været en række sager, hvor jeg har kritiseret gruppens måde at stemme på, siger Viggo Vangsgaard.

Han nævner blandt andet sagen om ansættelsen af kommunaldirektør Rikke Würtz. Her var der uro om selve ansættelsesproceduren, og det endte med, at flere medlemmer stemte nej til at ansætte hende som kommunal topchef.

- Der var utilfredshed med, at der ikke var flere, der var indkaldt til samtale. Men det var ikke det, vi skulle stemme om - men i stedet om, vi skulle ansætte hende eller ej, siger Viggo Vangsgaard, der dermed mener, at gruppen i nogle sager kommer til at stemme om processen i stedet for det konkrete forslag, der egentlig er til afstemning.

Udover at Lauge Larsen er blevet formand for S-gruppen, er Jakob Kortbæk blevet ny næstformand i stedet for Pia Storm.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.