Vigtigt med træning

Antallet af træningstilbud i Brønderslev Kommune udvides fra 9 til 13

Der bliver flere tilbud til træning. Arkivfoto <i>Bent Bach</i>

Der bliver flere tilbud til træning. Arkivfoto Bent Bach

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:- Træning i kommunalt regi efter sygehusophold er vigtigt. Det slår formand for social- og sundhedsudvalget, Ole Jespersgaard (S) fast.

Kvalitetsstandarden for denne træning er godkendt, og den bliver gældende fra 1. januar 2016.

Der skal ske visitation af træningen for skulder- og rygrelaterede problematikker, der varetages af privatpraktiserende fysio- og ergoterapeuter. Øvrig træning varetages af kommunens træningsafdeling.

Der er i dag 9 pakker, men antallet af tilbud udvides til 13 tilbud.

Der lægges op til, at der indføres en neurologisk tillægspakke, der kan bevilges til f.eks. borgere med hjerneskade, hvor der er et øget behov for koordination med andre afdelinger eller inddragelse af ekstra terapeut-ressourcer i træningen.

Den anden tillidspakke er til borgere med sindslidelse i et sådant omfang, at det kræver ekstra ressourcer at gennemføre træningen.

Den tredje pakke er til gennemførelse af aktivitetsanalyser og arbejdspladsvurderinger.

Endelig er der planer om en pakke, der indeholder forflytningsvejledning til pårørende til f.eks. borgere i den terminale fase eller borgere med hjerneskade.

Som udgangspunkt gives der ikke tillægsbevillinger til ekstra træningsgange, idet pakkerne antages at indeholde den gennemsnitlige mængde ressourcer, der skal bruges til den konkrete målgruppe for de enkelte pakker.

Efter visitationen er det op til terapeuten, som har den tætte kontakt til borgeren, at vurdere om og hvornår, der er behov for et hjemmebesøg hos borgeren, hvornår borgeren kan overgå fra individuel træning til samtræning, og hvornår borgerens træning kan afsluttes. Det forventes, at det i kraft af en tættere kontakt til borgeren vil blive vil blive muligt at tilrettelægge træningen mere præcist ud fra lavest effektive omkostningsniveau.

Der følges månedsvis op på pengeforbrug og serviceniveau. Takster og serviceniveau afspejles i kvalitetsstandarden, og indholdet i pakkerne genberegnes og tilpasses senere.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Medarbejder sendt hjem: Muligt overgreb i børnehave bliver undersøgt
Luk