Udland

Vigtigt økonomisk indeks i Tyskland faldt i marts

Krisen i sydeuropæiske lande er med at til svække selvtilliden i det tyske erhvervsliv, viser indeks.

Vigtigt økonomisk indeks i Tyskland faldt i marts

Tysklands vigtige Ifo-indeks, der afspejler stemningen og selvtilliden i det tyske erhvervsliv, faldt uventet i marts til 106,7 fra 107,4 måneden før.

- Virksomhederne var i marts lidt mindre positive i forhold til deres fremtidige investeringer og forretninger, siger Ifo-instituttets leder, Hans-Werner Sinn, som henviser til krisen i eurozonen.

Ifo-instituttet, der er hjemmehørende i München, udgiver hver måned sit indeks, som tillægges stor vægt i erhvervspolitiske- og finanskredse. Det er opgjort på grundlag af undersøgelser i 7000 tyske virksomheder.

Sinn understreger, at den "tyske økonomi er fortsat på sporet i udfordrende omgivelser som følge af stærk efterspørgsel på hjemmemarkedet."

Tyskland har en historisk rolle som Europas vækstlokomotiv, og udviklingen i Europas største økonomi har afgørende betydning for udviklingen andre steder på kontinentet.

Ifo-vurderinger af eurozonens økonomiske seksmånedersudsigt var i februar oppe på det højeste niveau i næsten to år, men situationen i det gældsplagede Sydeuropa lagde også dengang en dæmper på de økonomiske forventninger.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.