Vikarbureauer: Hvor er de ledige?

Ifølge arbejdsløshedstallene burde der være massevis af ledige. Men vikarbureauerne ser ikke meget til dem

Arkivfoto

Arkivfoto

KØBENHAVN:Der burde være masser af ledige ufaglærte derude - i hvert fald hvis man kigger på statistikkerne. Ikke desto mindre undrer fire af landets vikarbureauer sig over, hvor de ledige mon er.

Ifølge Berlingske mangler vikarbureauerne ufaglærte til vikarjobs til industri, restauration og kontorjob.
- Vi undrer os over, at det nogle steder i landet kan være så vanskeligt at finde velegnet arbejdskraft med de nuværende ledighedstal, siger direktøren i Manpower, Kristian Nærø, til Berlingske.

100 ledige job

Manpower har i øjeblikket omkring 100 ledige job til ufaglærte, og hos vikarbureauet Randstad har man de seneste seks måneder i snit haft 150 ledige stillinger klar. Også Adecco og Assistance Personaleservice oplever, at de ufaglærte er svære at drive op.

En af forklaringerne kan være, at dagpengereglerne gør det uattraktivt for ledige at tage vikarjob.

- De ledige risikerer at miste supplerende dagpenge og komme ned på en lavere sats efter vikariatet. Det er rigtig ærgerligt, for vi kan se, at et vikariat ofte sikrer folk fodfæste på arbejdsmarkedet, siger Claus Bak, direktør i Randstad, til Berlingske.

Tør ikke fastansætte

Der er sket et stigning i virksomheders brug af vikarer - især inden for industrien - fordi man ikke tør fastansatte på grund af krisen.

De Radikale er klar til at se på, om der er regler, der blokerer for at få flere folk i job ved hjælp af vikariater, lyder det fra arbejdsmarkedsordfører Nadeem Farooq.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.