Viktor Axelsen er klar til at møde verdensetter ved VM

Efter en sejr i tre sæt over inderen Prannoy Kumar spillede Viktor Axelsen sig i VM-kvartfinalen i Jakarta.

Det bliver verdens aktuelt bedste herrespiller i badminton, kineseren Chen Long, der venter danske Viktor Axelsen i fredagens kvartfinale ved VM i Jakarta.

Ham har Axelsen tidligere haft store problemer med, og kineseren har vundet samtlige fire opgør mellem de to spillere. Senest var i finalen ved Australian Open i juni, hvor Axelsen tabte en tæt kamp i tre sæt.

For at blive klar til at møde verdensstjernen var Axelsen torsdag igennem en hård kamp mod inderen Prannoy Kumar, der efter tre sæt blev afgjort til dansk fordel.

Syvendeseedede Axelsen vandt 21-16, 19-21, 21-18 over den 11.-seedede inder.

Danskeren fik en lidt usikker start og skulle lige spilles varm, før han viste forskellen på de to spillere i første sæt.

Axelsen vandt imponerende ni dueller i træk, da han gik fra 5-7 til 14-7. Så fik inderen fat igen, men danskeren kunne ikke hentes, og han vandt sættet 21-16.

I andet sæt begyndte danskeren at sjuske, og det udnyttede inderen til at skabe et komfortabelt forspring midtvejs i sættet. Forspringet skrumpede, men inderen hev sættet hjem med 21-19.

Dermed skulle de to jævnbyrdige spillere ud i et afgørende tredje sæt. Axelsen viste fuld koncentration fra start og virkede stærk både ved nettet og baglinjen.

Det er noget af det spil, danskeren skal gentage, hvis han skal have en chance mod Chen Long. Midtvejs i tredje sæt førte Axelsen 11-7, og danskeren bevarede roen i sit spil og lod ikke Prannoy Kumar komme tilbage i kampen.

På sin anden matchbold vandt Viktor Axelsen kampen, da inderen sendte fjerbolden i nettet.

Dermed er Danmark repræsenteret i fire kvartfinaler ved VM. To herresingler, en damedouble og en herredouble er med fredag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.