Populært at lede efter ulven - men mange bryder loven

Flere overtræder loven, når de bevæger sig ud i naturen for at få et glimt af ulven, lyder det fra Friluftsrådet

Arkivfoto: Gary Kramer/AP/Ritzau
Natur 16. maj 2018 15:24 - Opdateret 16. maj 2018 15:37

NORDJYLLAND: Flere overtræder loven, når de bevæger sig ud i den jyske natur for at få et glimt af ulven. Det erfarer Friluftsrådet, som opfordrer folk til at kende reglerne i naturen og kun færdes der, hvor det er tilladt. Både af hensyn til naturen og til de lokale beboere.

Interessen for at opleve ulve er vokset støt over de seneste år og den store medieopmærksomhed får flere til at tage på udkig efter ulve. Nogle steder tilbyder lokale turistarrangører endda ekskursioner eller såkaldte "ulvesafari".

- Der er ingen tvivl om, at det for mange er en unik oplevelse at se en ulv. Men det er vigtigt, at folk overholder reglerne, så de ikke kommer til at genere naturen, dem der ejer jorden eller deres naboer, siger Friluftsrådets direktør Jan Ejlsted.

Friluftsrådet oplyser gennem kampagnen "Oplev mere - brug naturen" om reglerne for adgang i naturen.

- Min opfordring er, at folk skal sætte sig ind i reglerne og følge dem. Der er masser af muligheder for at opleve naturen og samtidig overholde loven. Vi ved fra undersøgelser, at der er mange, som ikke er klar over, hvad de må. Derfor oplyser vi om reglerne og opfordrer til at man husker dem, når man bevæger sig rundt i naturen i håbet om at se ulve - eller andre dyr for den sags skyld, fortæller Jan Ejlsted.

Friluftsrådet arbejder for, at der skal være gode adgangsforhold til naturen og oplyser om regler og muligheder gennem kampagnen Oplev mere - Brug Naturen.

Du kan finde mere viden om reglerne i naturen, quizzer, videoer med mere her

Det siger reglerne

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...