Vil hjælpe de unge

SKAT kommer på Brønderslev Gymnasium for at hjælpe de unge med skatten

SKAT besøger Brønderslev Gymnasium og fortæller om, hvordan man får skatten rigtig. Arkivfoto <i>Foto: Torben Hansen</i>

SKAT besøger Brønderslev Gymnasium og fortæller om, hvordan man får skatten rigtig. Arkivfoto Foto: Torben Hansen

BRØNDERSLEV:SKAT kommer sammen med Uddannelseskaravanen på besøg på Brønderslev Gymnasium på fredag.

Hvert år får omkring 86.000 unge mellem 16 og 25 år ikke rettet forskudsopgørelsen, når der sker ændringer i deres liv, og derfor skal de ofte betale mere i skat, når årsopgørelsen bliver gjort op.
- Det er lidt synd for de unge, at de kommer økonomisk bagud allerede ved starten af voksenlivet. Derfor forsøger vi nu at få direkte kontakt med de unge, siger Rikke Havtorn fra SKAT og fortsætter:
- Vi tager rundt på gymnasier, handelsskoler og tekniske skoler sammen med Uddannelseskaravanen for at komme i kontakt med de unge. Vi vil gerne hjælpe dem til at forstå, at selvom skat ikke er det sjoveste i verden, er det vigtigt, de har styr på den.

En typisk fejl

En af de typiske fejl for de unge studerende er, at de kommer til at bruge fradrag både til deres SU og deres studiejob. På den måde får de brugt et for stort fradrag, som de bliver ”straffet” for, når årsopgørelsen bliver gjort op.

SKAT håber, at der efter besøget vil være endnu flere unge, der blandt andet kender til SKATs nye hjemmeside www.skat.dk/unge, som viser hvornår og hvordan, de skal gøre noget i forhold til deres skat.
- Vi skal hverken hverve elever eller kunder, men har valgt at deltage for at hjælpe de unge til at forstå deres egen skat, så de undgår at opbygge gæld, slutter Rikke Havtorn.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.