Vil hjælpe ledige mod at ryge på kontanthjælp Jobjagten er ledt ind. De ledige skal i de jobs, som ikke slås op

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Hos 3F i Frederikshavn understreger A-kasseleder Jørgen Helledie, at mange af de ledige, har været i fast job i årevis. Men du røg ud i forbindelse med de stor fyringsrunder.

FREDERIKSHAVN:Ingen ved, hvor mange mennesker, der til nytår stiller som op for at få kontanthjælp, fordi de har mistet deres ret til dagpenge efter 2,5 års arbejdsløshed. 650 var pr. 1. januar registreret som langtidsledige i Frederikshavn Kommune.

Og de mennesker, der i a-kasser og på jobcentrene møder de ledige, er parat til at tænke nyt for at finde jobs.
Derfor er Metal, 3F, EUC Nord og jobcentret i Frederikshavn gået sammen om et nyt projekt. Man vil samle de ledige, der har ni måneder eller mindre tilbage af deres dagpengeret, og sammen indlede en intens jobjagt. De ledige i projektet skal mødes på EUC Nord på Knivholtvej 18 seks gange i løbet af 14 dage. Her vil de blive coachet, hvis de er så heldige at skulle ud og mødes med en arbejdsgiver. De ledige skal også udnytte hinandens viden og henvise andre på holdet til jobs, som de kunne være kvalificeret til.
- Vi ved endnu ikke om det her er vejen frem til at finde de jobåbninger, der er. Men nu skal det prøves. For mange ledige er det ved at være sidste udkald for at finde et job, og de er klar til hvad som helst, siger Henrik Nielsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.