Hjørring

Vil hjælpe lokale foreninger

Folkeoplysningsudvalg vil gøre foreninger skarpere på nettet

Lars Granat Jensen giver foreningerne gode fif til, hvordan de sociale medier kan bruges i forhold til medlemmerne.?Arkivfoto: Bente Poder

Lars Granat Jensen giver foreningerne gode fif til, hvordan de sociale medier kan bruges i forhold til medlemmerne.?Arkivfoto: Bente Poder

HJØRRING:Foreningslivet skal ikke bare være ordentligt klædt på, når det kommer til trøjer og bukser - også når det kommer til brugen af sociale medier som eksempel facebook skal der være styr på sagerne.

- Alene i Danmark er der over tre millioner profiler på facebook, og undersøgelser viser, at man i gennemsnit bruger 20 minutter på et besøg. Så skal foreningerne være skarpe på, hvordan deres tilstedeværelse er på nettet, siger Ib Rævdal fra folkeoplysningsudvalget i Hjørring Kommune.

Ikke mindst i lyset af, at der skal holdes kontakt med medlemmerne, mens foreningsbladene blive færre og færre.

Derfor inviterer folkeoplysningsudvalget nu de lokale foreninger til foredrag om brug af sociale medier; ikke bare facebook, men også tjenester som Twitter og Instagram.

Arrangementet finder sted onsdag 3. december klokken 19 i byrådssalen på Springvandspladsen, og aftenens guldkorn leveres af Lars Granat Jensen fra firmaet KonXien, der til dagligt rådgiver virksomheder i deres brug af sociale medier.

Folkeoplysningsudvalget håber, at mange repræsentanter fra de mere end 200 aktive foreninger i kommunen finder vej til arrangementet. Der er tilmeldingsfrist torsdag 28. november.

90 deltagere sidst

For et års tid siden blev et lignende arrangement gennemført, og her dukkede omkring 90 deltagere op. Nogle af de råd, som blev givet dengang, var, at man som forening omhyggeligt vælger, hvor man ønsker at være til stede på de nye medier. Ingen frivillig forening har kræfter til at være med alle steder.

Desuden skal informationerne holdes opdaterede.

tn

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.