Vil ikke have debat nu

Udvalg vil klædes bedre på inden beslutning træffes

Forslaget om at lukke Tonnishave har fået 1300-1400 borgere til at fatte pennen og skrive under på en protest. Arkivfoto: Peter Broen <i>Peter Broen</i>

Forslaget om at lukke Tonnishave har fået 1300-1400 borgere til at fatte pennen og skrive under på en protest. Arkivfoto: Peter Broen Peter Broen

BRØNDERSLEV:Borgerne i Asaa må vente på at få lejlighed til at diskutere den foreslåede lukning af plejehjemmet Tonnishave på et borgermøde.

Det samme må de andre borgere, der kommer til at mærke følgerne af masterplanen på ældreområdet.
Masterplanen som altså bl.a. omfatter en lukning af Tonnishave, er endnu ikke vedtaget. Forvaltningen har foreslået ældreomsorgsudvalget at indkalde til et borgermøde for at præsentere og diskutere masterplanen med borgerne.
Men det vil politikerne i ældreomsorgsudvalget ikke endnu.

Politikere skal finde ben

- Vi skal vi lige finde vores egne ben før vi inviterer en masse mennesker ind i debatten, siger Peer Thisted (S), formand for ældreomsorgsudvalget.

Forandringsproces

Ældreområdet er i en forandringsproces, og har været det længe.

- På næste møde beder vi forvaltningen komme og fortælle os, hvordan det er gået med alle de ting vi allerede har lavet om på. Vi har sagt god for ændringerne, men vi har set de forskellige tiltag som enkeltsager. Vi har egentlig ikke kendt konsekvenserne i en større sammenhæng, siger Peer Thisted.

- Vi skal også have en større viden om hvordan ældreforsorgen fungerer andre steder end i Brønderslev Kommune, tilføjer han.

Respekt for Asaa-borgere

Udvalget føler sig endnu ikke klædt på til at beslutte, hvilke ting i masterplanen, der skal gennemføres.

- Vi er ikke nået dertil at vi kan sige, at nu lukker vi det ene plejecenter og ændrer det andet, siger Peer Thisted.
Til gengæld lover han, at borgerne bliver hørt, inden der tages drastiske beslutninger som at lukke Tonnishave.
- Vi vil køre en helt åben linje, og vi vil diskutere med folk i Asaa hvad det er, vi skal gøre. Tonnishave er det ældste plejecenter vi har i kommunen, og de vil selvfølgelig vide hvad de får i stedet. 1300-1400 mennesker har skrevet under på at de ikke vil have lukket plejecentret. Det lytter vi til, forsikrer Peer Thisted.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.