Vil ikke pille ved momsen

Hoteldirektør Richard Byrdal talte for næsten døve ører, da han foreslog at regulere momsen på hotelværelser nedad for at stoppe tilbagegangen for dansk turisme.

Richard Byrdal, hoteldirektør for Radisson SAS, var den første tilhører til at melde debatemner på banen. Han endte med at få noget ud af det ene af sine to forslag. Foto: Lars Pauli
Handicappede 7. oktober 2008 06:00

- Jeg har aldrig nogensinde oplevet, at der er så enkel en løsning på så indviklet et problem, lød den radikale Marianne Jelveds svar. Hoteldirektøren for Radisson SAS i Aalborg henviste ellers til, at Sverige med succes har sænket momsen på hotelværelser til kun seks procent mod de danske 25 procent. - Jeg vil gerne se argumentationen for, at det lige præcis er momsen, der er løsningen, svarede Marianne Jelved. Der var heller ikke meget hjælp at hente hos regeringspartiet Venstre. - Jeg synes, momsregulering er et dårligt sted at begynde, sagde Venstres Torsten Schack Pedersen. Han forklarede, at det ville blive meget bøvlet. Det var Anita Knakkergaard (DF) ikke enig i. Hun slog på, at Dansk Folkeparti før har foreslået at regulere momsen, og at partiet gerne vil gøre det igen. Den holdning stod partiet dog alene med. Orla Hav sagde, at turismen i øjeblikket har en masse penge til rådighed til markedsføring. - Men vi får for lidt ud af de penge. Der går for meget sognerådspolitik i det, sagde han. Kom for at provokere Trods afvisningerne fortrød Richard Byrdal ikke, at han havde bragt momsregulering på banen. - Vi er alt for pæne inden for hotelbranchen, så jeg er kommet for at provokere, sagde hoteldirektøren bagefter. - Hvis ikke nogen gør det, så sker der jo ingenting. Så tror politikerne, at vi er glade og tilfredse inden for hotelbranchen, tilføjede han. Hoteldirektøren vil sende en brev til Marianne Jelved med den argumentation, hun efterlyste til debatten - også selv om han tvivler på, om hun læser det: - Ærligt. Nej. Men man kan jo håbe, tilføjer han. SU-grænse sat op Til gengæld fik Richard Byrdal et positivt svar ud sit andet ønske. Han kritiserede, at studerende på SU for hurtigt rammer loftet for, hvor meget de må tjene. Det gør det svært at få arbejdskraft på hans hotel. Torsten Schack Pedersen, der er sit partis skatteordfører, svarede, at grænsen faktisk allerede er sat op - med virkning fra 1. januar 2009.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...