Brønderslev

Vil lave en ny privatskole

Gentagne politiske sparekrav får bestyrelsesformand i folkeskolen til at søge opbakning til ny privatskole

Brian Lentz står bag et nyt initiativ, som skal afklare behovet for en privatskole i Brønderslev. Arkivfoto: Peter Broen

Brian Lentz står bag et nyt initiativ, som skal afklare behovet for en privatskole i Brønderslev. Arkivfoto: Peter Broen

NORDJYLLAND:- Nok er nok.

Sådan siger formand for skolebestyrelsen på Hedegårdsskolen i Brønderslev, Brian Lentz, om gentagne kommunale sparekrav til skolevæsenet. Det er sparekrav, som bl.a. kommer på bordet ved de årlige budgetforhandlinger.

- Vi sidder hvert år til budgetmøder og skal spare fem, ti, femten millioner kroner på et velfungerende og dygtigt skolevæsen, som viser flotte resultater for færrest mulige penge. Det er efter min mening en helt forkert kurs, som på længere sigt vil kunne ødelægge et ellers velfungerende skolevæsen, siger Brian Lentz.

Det er altså ikke utilfredshed med skolevæsenet, der nu har fået ham til at oprette en gruppe på Facebook med navnet "Privatskole i Brønderslev by?".

Positivt modtaget

"Spørgsmålet er, når byrådet nu ikke hører på borgerne, om det kan lade sig gøre at etablere en privatskole i Brønderslev by", skriver Brian Lentz til gruppens medlemmer.

Interessen har været overvældende, fortæller han.

- Jeg er blevet kimet ned af folk, der bakker op om ideen. Det er både forældre og lærere, som viser stor interesse. Nogle af lærerne fortæller i telefonen, at de bakker op, men ikke tør melde sig ind i gruppen på Facebook med deres navne, da de er ansat i folkeskolen, fortæller Brian Lentz.

Gruppen har på få dage fået 116 medlemmer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.