Vil lave Etnisk Grand Prix hvert år

Ernst Trillingsgaard, direktør i Aalborg Kultur og Kongrescenter, vil gerne gøre EGP til et årligt arrangement

Bine Martine Gori
Basim blev sidste års vinder i Dansk Melodi Grand Prix - for mange danskere med anden etnisk baggrund end dansk havde Basims sejr en særlig betydning. I år får danskere med anden etnisk baggrund mulighed for at få give deres version af Grand Prix'et - og det bliver efter alt at dømme et tilbagevendende arrangement. Arkivfoto: Bente Poder
Aalborg 1. februar 2015 12:46 - Opdateret 4. februar 2015 08:51

AALBORG: Mens sidste års vinder af Dansk Melodi Grand Prix skød grand prix-ugen i gang med en sang ved De syngende træer, varmede deltagerne til dette års Etnisk Grand Prix op i Europahallen i Kongrescentret.

Lokalet emmede af nervøsitet. Om ville de mange tomme stole blive fyldt op af tilhørere fra nær og fjern - og deres sange skulle bedømmes - og dømmes inde eller ude.

Stor ros fra borgmesteren

Blandt de tilhørere, der var tidligt på færde, var borgmester Thomas Kastrup-Larsen, som i dagens anledning havde sine to børn med. Og hans indtryk af de klingende toner fra scenen under opvarmningen var ikke til at tage fejl af: Det er en massiv talentmasse, der udgør deltagerne til dette års Etnisk Melodi Grand Prix.

- Jeg kan høre, der er rigtig meget kvalitet i det musik, i laver, sagde borgmesteren i en hurtig lille taler til deltagerne.

Vinderen af konkurrencen kan efter hans vurdering forvente at få en del PR med på vejen - for det er ikke kun lokale medier, der er på plads. Også mange landsdækkende medier dækker arrangementet.

Trille vil gentage succesen

Den store interesse for arrangementet fra både medier og deltagere er ikke gået hen over hovedet på Aalborg Kultur og Kongrescenter, der står som medarrangør af EGP.

Og efter at have hørt borgmesterens lille input, valgte Ernst Trillingsgaard med selvfølgelig lethed at gribe mikrofonen og sige:

Borgmesteren gav mig en god idé: Måske skal vi holde det her hvert år. Hvis stemningen er for det?

Den besked fik den spæde skare af nervøse deltagere til at smile stort, og flere kom med jublende tilråb.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...