Børnepasning

Vil lukke værested

Vil lukke Mødestedet i Dronninglund og samle det i Brønderslev

Det Blå Hus står til at miste sin værestedsdel, så der kun bliver produktion tilbage. Foto: Kurt Bering

Det Blå Hus står til at miste sin værestedsdel, så der kun bliver produktion tilbage. Foto: Kurt Bering

BRØNDERSLEV:Hvis det står til politikerne i social- og sundhedsudvalget, så skal Mødestedet i Dronninglund lukke. Det er et et socialpsykiatrisk aktivitets- og samværstilbud for borgere med sindslidelser.

I stedet vil man lave et nyt værested i Brønderslev, som i dag har et værested i Det Blå Hus, men der skal det ikke være længere.

Kun i Brønderslev

- Vi foreslår at man laver et nyt værested i Brønderslev og kun i Brønderslev. Så vil vi udvide åbningstiderne, så det bliver fra 9 til 16-17 stykker hver dag og også gerne søndag aften. Det har været et ønske fra mange brugere, siger formand for social- og sundhedsudvalget, Ole Jespersgaard (S), der peger på at mange har svært ved at klare en hel weekend og vil blive rigtig glade for at kunne komme i værestedet søndag aften.

Mister lokalt værested

Det vil betyde, at værestedet Støttecentret i Det Blå Hus i Brønderslev flyttes til det ny sted, så der kun er produktion i Det Blå Hus, og at der ikke længere vil være et lokalt værested i Dronninglund.

- Det er en forringelse derude, men vi skal spare 1,2 stilling, og det anbefales, at værested og produktion er i to huse. Hvis vi skal få det til at hænge sammen, så er vores syn, at det skal være et sted, siger Ole Jespersgaard.

Idéen med ikke længere at have værested og produktion samme sted, som man har i dag i Det Blå Hus, er at man får tingene delt op.

- For nogle er det at arbejde det centrale, men der skal også være plads til dem, der er mere rolige ved ikke at skulle på arbejdsmarkedet igen, siger Ole Jespersgaard.

Vil købe en bus

Fra forvaltningens side oplyses det, at selv om der er busser til Brønderslev, så vil nogle borgere fra Dronninglund-området ikke kunne bruge tilbuddet, og de vil måske få brug for bostøtte i stedet.

Men det var politikerne ikke så bekymrede for.

- Vores bud er, at vi enten køber en bus selv eller går sammen med Ungdomsskolen, de skal også til at købe en bus. Og så vil vi hente dem derhjemme. Der er i forvejen en ret stor transportudgift i Dronninglund, og vi tror sagtens, vi kan drive det for de penge, siger Ole Jespersgaard, der forestiller sig, at jobbet som buschauffør måske kan blive et servicejob eller et skånejob.

Måske i lukket børnehave

Han synes ikke, det bliver så stor en forringelse, når man tænker på, at der skal spares 1,2 stilling.

- Til gengæld får vi et tilbud, der bliver bedre, fordi der er længere åbningstid.

Udvalget har en idé om, at det nye værested kunne ligge i Børnehaven Jyllandsgade, som skal lukke, når den ny børnehave på Nordens Allé åbner, og børn og voksne flytter derover.

Udvalget har derfor bedt forvaltningen undersøge, om man kan få lov at bruge børnehaven til det nye formål.

Ole Jespersgaard fremhæver, at der er let til dagligvarebutikker og offentlig transport derfra.

- Tanken er, at det skal indrettes sammen med brugerne, så de bliver en stor del af det. Vi tror, der kan blive en stor grad af brugerstyring i sådan et hus, vurderer han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst