Vil redde købmanden

Moseby på vej til at miste byens sidste butik

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

MOSEBY:Onsdag aften indkalder Moseby Borgerforening og Leo Kristensen, som er byens repræsentant i landdistriktsudvalget, til borgermøde i Borgerhuset, fordi byens eneste dagligvarebutik er på vej til at lukke.

På mødet skal man finde ud af, hvad der er at gøre, og om der er stemning for fortsat at have en købmand.

- For to år siden var der også et borgermøde, hvor købmanden gav udtryk for, at hvis ikke der kom en mere stabil indtjening i butikken, så ville den lukke. Det hjalp også med en øget omsætning de første par måneder, men så faldt den igen, fortæller Leo Kristensen.

- Nu er der så gået to år, og købmanden har besluttet at lukke fra 1. januar. Jeg kan sagtens følge hende, der er heller ingen af os andre, der vil byde os selv at arbejde mange timer uden at kunne få en anstændig løn ud af det, siger Leo Kristensen.

Han mener, det ville være meget skidt for området, hvis købmanden lukker.

- Det er jo ikke alene et sted, vi kan købe ind. Det er byens puls og daglige mødested, hvor man mødes og snakker, siger han.

- Det var jo et hårdt slag for os at miste skolen for et par år siden. Det vil være et lige så hårdt slag, hvis vi mister vores dagligvarebutik, og jeg frygter, at vi så blot bliver en række huse i enden af Kaas, uden krop og sjæl, siger Leo Kristensen.

På borgermødet vil købmand Lonnie Larsen fortælle om årsagen til sin beslutning, og en repræsentant fra butikkens grossistfirma fortælle om mulighederne for eventuelt at drive forretningen videre.

- Der findes en række forskellige modeller. Moseby er jo ikke den første eller den sidste landsby, hvor købmanden lukker, siger Leo Kristensen.

Der vil også blive orienteret om, hvor stor en omsætning der skal til for at få butikken til at løbe rundt. Inklusiv opland er der 816 beboere i Moseby i følge kommunens opgørelse fra 2009

- Vi skal finde ud af, om der er vilje til, at vi fortsat skal have en købmand, eller blot skal konstaterer, at det er der ikke basis for, siger Leo Kristensen.

Købmand Lonnie Larsen ønsker ikke udtale sig før borgermødet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden