Vil skære på handicaphjælp

Udvalg vil se på dyre enkeltsager - navnligt udgifter til handicaphjælpere

Arkivfoto

Arkivfoto

BRØNDERSLEV:Det holder hårdt med at få en vedtaget besparelse på handicap- og psykiatriområdet til at blive til virkelighed.

Der skulle ifølge budgetaftalen for 2014 spares 17,9 mio. kroner hen over i år og de næste år, men det går den anden vej.

Der er i stedet udsigt til merudgifter på 13,8 mio. kroner i år, kunne social- og sundhedsudvalget på sit seneste møde konstatere, og det skal man indhente i dette år.

- Det gør det endnu mere tydeligt, hvor svær den opgave faktisk er, konstaterer udvalgsformand Ole Jespersgaard (S).

Udvalget har tidligere på året peget på nogle sparesteder, nu har de bedt om, at man kigger endnu mere grundigt på de dyre enkeltsager.

- Hvis vi ikke hele tiden skal ramme dem, der kun har brug for lidt hjælp, så er vi nødt til at kigge på de dyre enkeltsager. Der kan man også diskutere serviceniveau, ligesom alle andre. Det er navnlig på BPA, man har haft et højt serviceniveau, siger Ole Jespersgaard.

BPA står for borgerstyret personlig assistance, hvor folk selv kan ansætte personer til praktisk og personlig hjælp, det kan typisk være handicaphjælpere.

Man vil derfor nu ansætte nogen til at se på sagerne, både de dyre enkeltsager og de mere generelle sager - og til at finde ud af, hvor nogen kan sættes ned i service.

- En af dem skal være controller og se, hvad de kan sættes ned til, siger Ole Jespersgaard, der medgiver, at det handler om forringelser for den enkelte.

- Men hvis ikke vi har et niveau i de dyre sager, så ryger hele niveauet. Vi tager jo ikke hjælpen væk, men vi går ind og kigger på hvilket niveau, det skal være på.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.