Vild med fisk - også det i dåse

Mere end halvdelen af os lever op til huskerådet om at man skal spise fisk to gange om ugen - og mere til.

Det viser en stikprøveundersøgelse foretaget af Amanda Seafoods i Frederikshavn, der har spurgt danskerne, hvor ofte vi spiser fisk. Undersøgelsen viste at 52 procent af de adspurgte fiskekunder spiste fisk mindst to gange om ugen. Undersøgelsen fra Amanda, der er foretaget som en stikprøveundersøgelse blandt de besøgende på producentens hjemmeside, viser også, at overraskende mange danskere foretrækker fiskekonserves, når de skal spise fisk frem for for eksempel frisk eller frossen fisk. Lidt under halvdelen af de adspurgte foretrækker tun, torskerogn eller makrel på dåse, når de spiser fisk - om det så kun er en eller flere gange om ugen. - Der er kommet meget mere fokus på fiskekonserves som et sundt alternativ til andre former for fisk. Det er ikke kun længere tun i vand eller torskerogn, men en lang række spændende og alternative fiskeprodukter, der både er sunde og velsmagende. Og så er myten om, at fiskekonserves er ”underlødigt” også ved at blive udvandet, og danskerne har lært at fisk i konserves er mindst lige så sundt og godt som fisk hos fiskehandlerne, siger direktør i Amanda Seafoods, Jesper Kold Sørensen. -cc