Vild $mith: Vi tør sige det andre ikke gør

Gennembruddet har været intenst for fyrene i Vild $mith, der tør tage de beskidte gloser i brug og sige tingene, som de er.

De har væltet sig i succes, siden de i 2013 vandt karrierekanonen og efterfølgende storhittede med numrene "Vild i dag, syg i morgen" og "På det shit igen".

Nu er hiphop-gruppen Vild $mith, der består af Esben Iversen og brødrene Moses Luxhøj og Daniel Jensen, klar til at storme videre med deres næste album, som fortsætter festen.

Singlen "Det ik sket" fra det nye album spilles allerede i loop på landets radiostationer og handler om at score en gift kvinde.

- Den sang er et godt eksempel på ting, som folk ikke tør snakke om, men som alle ved sker. Hvor vi bare siger "okay, nu snakker vi om det", for vi ved alle sammen godt, at det foregår, siger Esben Iversen, der også går under aliaset HvidMayn, til Ritzau Fokus.

Han bliver bakket op af Moses Luxhøj, også kaldet Vild Ting, som tror, at gruppens evne til at sætte et tabu som utroskab på spidsen uden at prædike er den største årsag til, at folk kan forholde sig til deres musik.

Men at rappe om at have en nøgen, gift kvinde siddende på sengekanten er ikke faldet i god jord hos alle, og på de sociale medier har gruppen oplevet, at de er blevet beskyldt for at opfordre til utroskab. Det tager de dog rimelig afslappet.

- Jeg tror, at lige så snart man forsøger at fremprovokere en form for reaktion, så lykkedes det også til en vis grad, og det skal man være forberedt på. Vi siger bare tingene råt for usødet, siger Esben og understreger, at sangen ikke er en opfordring til at være utro.

Men de hårde punchlines og saftige gloser, der er blevet kendetegnene for gruppen, er også en måde at fange lytterens opmærksomhed, fortæller Vild $mith.

- Hvis folk ikke bliver fanget inden for 30 sekunder i dag, så skipper de bare videre til næste nummer på Spotify. Så vi arbejder meget med punchlines, som er sjove og let spiselige. Så har man hele tiden folks opmærksomhed i nummeret, forklarer bandet.

Den enorme succes har resulteret i fyldte kalendere og udsolgte koncerter, og gennembruddet har med deres egne ord været "lidt af et monster, der bare har vokset sig større og større".

Nu er missionen at overgå sig selv og forblive aktuelle. Og det lægger pres på, erkender gruppen.

- Det er det ultimative pres. Du er ikke bedre end dit sidste hit, så hvis du bare laver fem dårlige numre i træk, så er du glemt, siger Esben Iversen.

- Jeg synes nu, at vi er ret gode til ikke at spekulere over det. For det er bare sådan, det er, siger Moses Luxhøj og bliver suppleret af Daniel Jensen.

- Hvis man tænker for meget over det, så ender det bare galt, siger han, der som den yngste i gruppen har fået kaldenavnet Vild Son.

Vild $miths andet album, "Straight Fire", kommer på gaden 1. juni. 

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.