Vild uenighed om rygeforbud i kommunal arbejdstid

V, RV og K er klar til forbud, DF og L er imod, mens S vil afvente udmelding fra de ansatte

Nu er det blevet Rebild Kommunes tur til at diskutere, om man skal indføre røgfri arbejdstid. Vesthimmerland har besluttet sig for det, og i Mariagerfjord er man på vej. Arkivfoto: Torben Hansen <i>Pressefotograf Torben Hansen</i>

Nu er det blevet Rebild Kommunes tur til at diskutere, om man skal indføre røgfri arbejdstid. Vesthimmerland har besluttet sig for det, og i Mariagerfjord er man på vej. Arkivfoto: Torben Hansen Pressefotograf Torben Hansen

REBILD:Byrådspolitikerne er mildt sagt ikke enige om, hvorvidt Rebild Kommune skal indføre røgfri arbejdstid, sådan som foreløbig 21 danske kommuner har gjort.

I Rebilds økonomiudvalg går fire af syv medlemmer umiddelbart ind for røgfri arbejdstid, nemlig Radikale Venstre, Venstre og Konservative.

Resten vil hellere lytte til medarbejderne i hovedudvalget, som allerede har opfordret til, at Rebild Kommune får en så røgfri arbejdstid som muligt, men at de ansatte selv er med til at bestemme farten.

Borgmester Leon Sebbelin (RV) forklarer sin holdning:

- Alle forskningsresultater peger jo på, at rygning ubestridt er den største livsstilssynder. Som kommune, der har sat sundheden så højt, som vi har, vil det være naturligt at indføre røgfri arbejdstid.

Allan Busk fra Den Sociale Fællesliste er lodret imod:

- Hvis vi virkelig vil have færre til at ryge, skal det da ske ved at tilbyde rygerne hjælp, ikke ved et forbud. Ligesom vi også skal hjælpe de inaktive og borgere med alkoholproblemer, siger Allan Busk, som i øvrigt selv er ryger.

Flertal i udvalg for et forbud

Det er Tommy Degn (DF) ikke, men han er også imod et forbud:

- Jeg kunne jo sådan set være ligeglad, men jeg tror bare ikke, et forbud hjælper. Vi synes, man skal gå ad frivillighedens vej, siger han.

Også Morten Lem (S) tøver med at gå direkte til et rygeforbud i arbejdstiden:

- Hvis man tager vores medarbejdere alvorligt, så er vi nødt til at afvente, hvad de selv kommer frem til. Andet kan vi ikke være bekendt.

Fem ud af syv medlemmer i sundhedsudvalget anbefaler røgfri arbejdstid. Byrådet behandler sagen onsdag 25. april.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.