Vild vin

Vin 1. april 2005 06:00
I dag synes jeg, at man skal prøve noget vildt. Jeg blev selv presset til det af Thomas Lysgaard, Mahlers Vinhandel i Aalborg. Han insisterede på, at jeg skulle smage Graticciaia fra Puglien, den italienske støvlehæl. Det meste dernede fra er billigt, men godt håndværk, ofte fra druen Primitivo. De har også Negro Amaro-druen, som er basis for en masse god vin. Graticciaia er fremstillet af den - men efter samme metode, som anvendes til Amarone i den anden ende af landet, hvor druerne tørres nogle måneder, inden mosten gæres. Ved en blindsmagning ville man placere den i den nordlige ende af Italien, ikke den sydlige. Vinen er fyldigt og i dejlig harmoni med den søde tone fra de tørre druer. Det smager af en million, men koster kun 350 kr. Vinen er valgt af Jørgen la Cour-Harbo, NORDJYSKE Mediers vinmedarbejder
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...