Vilde vidundere i Det gamle Rådhus

Kunstforeningen Det Ny Kastet og fotofestival 2011 åbnede i går en fotoudstilling - blandt andet med den internationalt anerkendte danske naturfotograf Uri Golman.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Motivet af en lille parakit ved et af verdens største vandfald, Iguazú i Argentina, er med på udstillingen i Det gamle Rådhus.

Da Uri Golman var barn, løb han ikke så meget og spillede fodbold som de andre drenge. Hellere sad han i et krat og så på dyr. - Mit hjerte har altid været hos dyrene, og da jeg voksede op, ville jeg være naturfotograf og gøre noget for dem, fortæller han. 37-årige Uri Golman er i dag en af Danmarks internationalt anerkendte fotografer. Svømmede med hvaler For tre uger siden svømmede han rundt i Hudson Bay i Canada mellem hvidhvaler og tog billeder som et led i sit projekt "Wild North". Billederne fra arktis udstilles nu på Det gamle Rådhus i Thisted som led i fotofestival 2011, hvor Uri Golman i øvrigt er gæsteforelæser. Uri Golman, der er bosat i Italien, synes, at han har fundet en balance mellem at være idealist og tjene penge - ved at adskille de to ting. Han fortæller, at han via sine naturfotografier og interviews med forskere formidler fakta til for eksempel grønlandske aviser. Han deler dermed viden om, hvordan hvidhvalerne kan blive en indtægtskilde (turisme), hvis man sørger for at begrænse hvalfangsten til bestemte områder. Sælger billeder og historier Sit eget levebrød klarer han ved at sælge billeder og eventyrlige historier til medier i rigere lande. Udstillingen på Det Ny Kastet indeholder også de meget smukke billeder af Alessandro Bee med overskriften "Water Portraits" samt en samling billeder af Danmark fra det højt profilerede europæiske projekt "Wild Wonders of Europe". Udstillingen vises fredage, lørdage og søndage frem til 9. oktober.