Vildfaren kulturminister gik glip af dansk OL-triumf

Bertel Haarder måtte opleve Jakob Fuglsangs sølvtriumf i en bil, der var kommet på afveje.

Bertel Haarder Foto: Scanpix/Eric Feferberg

Bertel Haarder Foto: Scanpix/Eric Feferberg

Mens cykelrytteren Jakob Fuglsang i en blanding af stolthed og ærgrelse kørte over målstregen som nummer to i OL's landevejsløb, måtte Danmarks kulturminister tage til takke med en ydmyg plads i en bil uden udsigt til den store bedrift.

Bertel Haarder (V) var nemlig - sammen med blandt andre Danmarks Idrætsforbunds formand, Niels Nygaard - kommet ud at køre med en chauffør, der ikke havde helt styr på vejnettet i Rio.

- Han kunne hverken finde den olympiske by eller finde tilbage hertil. Derfor kom jeg for sent og nåede kun at se medaljeoverrækkelsen, men det var også festligt, siger Bertel Haarder.

Uden adgang til tv måtte han i stedet følge afgørelsen i radioen på sin mobiltelefon, og med de brasilianske roamingtakster i baghovedet er han bange for at få en pæn regning.

- Jeg hørte det på DR's netradio, så nu får jeg nok et problem, ligesom Anker Boye (Odense borgmester, red.) havde. Der kommer nok et kedeligt efterspil. Men jeg betaler selv, siger Bertel Haarder.

At opleve en dansk OL-triumf i selskab med dansk idræts førstemand var dog et plaster på såret.

- Det var meget intenst. DIF's formand gik godt nok op i det, siger kulturministeren.

Han erklærer sig modstander af den officielle målsætning på ti medaljer og vil hellere fokusere på de enkelte udøvere og den betydning, de kan have for danskerne.

- OL sætter projektøren på nogle rollemodeller for dem, som vi alle sammen gerne vil have skal engagere sig i sport. Jakob Fuglsang er jo en fabelagtig rollemodel. Det var en fryd at se ham på podiet.

- Da Caroline Wozniacki kom frem, strømmede folk jo også til tennisklubberne, og det er det, jeg synes, er det vigtigste. Men jeg råber da højt, hver gang vi får medalje, ligesom alle andre gør, siger Bertel Haarder.

Ministeren vil være i Rio frem til næste søndag og skal se "alle mulige sportsgrene" i den kommende uge. For selv om han ikke vil være med til medaljemålsætninger, er han ikke uinteresseret i elitesport.

- Bare spørg mine børn. Jeg har engang ødelagt en sofa under en håndboldkamp. De påstår også, at jeg engang har smidt en sko efter dem, fordi de ikke ville holde mund, da der var noget i en sportskamp, jeg skulle høre, siger Bertel Haarder.

Jakob Fuglsangs medalje er den første danske OL-medalje i landevejscykling i 20 år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.