Thisted

Vildmarksoplevelse er præmien til 8. A

Vinderne af Nationalpark Thys fotokonkurrence for skoleelever er fundet

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det bedste individuelle foto har Matti Hedegaard Hansen (t.h.) taget. Ved siden af ham Rasmus Brogaard med det næstbedste billede fra konkurrencen og t.v. ses Sofie Dahl Pedersen og Sofie Nymann Nielsen med det billede, der har gjort sig fortjent til 3. præmien. Foto: Peter Mørk

THISTED:- Vi vil jo gerne have, at I kommer ud i naturen og bruger den noget mere.

Sådan lyder det fra Bo Immersen, projektleder for formidling og friluftsliv i Nationalpark Thy, da han fredag morgen på Østre Skole i Thisted kort præsenterer baggrunden for den fotokonkurrence, som skoleeleverne i Thisted Kommune har været inviteret til i foråret.

I kategorien bedste klasse er vinderen 8. A på Østre Skole.

Begrundelse: Klassens instagram mosaik hænger sammen i farvespil, så der både er harmoni og dynamik. Det er tydeligt, der er arbejdet med redigering ved alle billeder. Selv om der er forskellighed i både vinkler, perspektiv og motiv er der en flot overordnet sammenhæng i instagram-profilens billedsamling.

8. A har vundet en vildmarksoplevelse til en værdi af 2000 kroner.

I kategorien bedste individuelle foto er vinderen Matti Hedegaard Hansen, 8. D. på Østre Skole.

Begrundelse: Et utraditionelt billede fra Thy både i farve og motiv. Farverne er fanget flot: lysspil sammen med de rustrøde sten giver et næsten sydlandsk motiv, mens der i baggrunden er de genkendelige Thy-farver. Billedet fanger i den grad også Naturens Øjeblikke, som undervisningsforløbet til konkurrencen har lagt op til. Flot beskæring.

2 præmien går til Rasmus Brogaard, 8. C.

3. præmien går til Sofie Dahl Pedersen og Sofie Nymann Nielsen, 8. B., Østre Skole.

De individuelle vindere får hver et gavekort og en goodiebag.

Lærer Gitte Femhøj fra Østre Skole fortæller, at 8. klasserne har været i Nationalpark Thy på fotosafari i forbindelse med en emneuge om virksomhed og iværksætteri.

Her fik de et minikursus i fotografi af Jytte Gellert Krogh, BFN’s Fotokurser.

- Det har været en helt fantastisk oplevelse for de unge mennesker at få skærpet opmærksomheden omkring motiverne og få naturen ind i bevidstheden på en helt anden måde, siger lærer Gitte Femhøj.

Vinderbillederne udstilles i to uger hos Photocare i Thisted.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.