EMNER

Vildmosecenter går i vinterhi

Søndag afslutter Lille Vildmosecentret ved Dokkedal 2011-sæsonen - og genåbner først til påske.

Ved forskellige lejligheder i løbet af årene har folkene omkring vildmosecenteret flået og grillet kronvildt. Det vil også ske på søndag - centerets sidste åbningsdag i år.

Ved forskellige lejligheder i løbet af årene har folkene omkring vildmosecenteret flået og grillet kronvildt. Det vil også ske på søndag - centerets sidste åbningsdag i år.

Dét vil der blive gjort lidt ekstra ud af, bl.a. med rundvisning, børnevenlige aktiviteter og flåning af kronvildt. Men først skal årets sidste guidede tur gennemføres. Det sker i eftermiddag, torsdag. Turen bærer titlen "På gyngende grund" og vil komme til at foregå i egne biler. Deltagerne tages med til bl.a. Portlandmosen, hvor en plankesti sikrer, at alle kan komme tørskoet ud i det våde element og mærke mosens gyngende grund. Guiden vil fortælle om højmosens dannelse og dens specielle dyre- og planteliv. Søndag bliver en slags familiedag, hvor centerleder Bo Gregersen skal stå for hovedattraktionen. Kl. 11 går han igang med at flå et krondyr. Samtidig fortæller han om kronvildtet i mose-skovene Tofte og Høstemark. Når kødet har været en tur omkring grillen, vil der være smagsprøver til alle. Der er også rundvisning i og omkring centeret. Her kan man høre om centrets formål, etablering og nuværende rolle i Lille Vildmose. Guiden tager deltagerne med gennem centerets forskellige udstillinger og naturværksted. Også ude-faciliteterne vil blive fremvist. Rundturen vil også rumme historien om den smukke Vildmosegaard, der blev opført i 1767-1768. Gården har været et omdrejningspunkt i mosen i forbindelse med tidligere tiders tørvegravning og landbrug, herunder kartoffeldyrkning. Endelig vil en af centerets naturformidlere bruge et par timer på børnevenlige aktiviteter i naturværkstedet. Dyrene i terrarierne skal fodres og passes, hvilket kan kombineres med en gåtur omkring stedets vildsvinefold. Hvis vejret tillader det, kan en del af aktiviteterne flyttes udenfor på legepladsen, ved bålpladsen eller til Vildmosegaard-parken. Lille Vildmosecentret lukker nu ikke helt ned. Frem til påske vil info-centeret være åbent kl. 9-15 på alle hverdage. Her kan interesserede få adgang til butikken, hente brochurer og få oplysninger om aktuelle naturoplevelser. Og så er der altid kaffe på kanden.