Vildmoseporten åben for gæster

Dagligstuen blev benyttet af besøgende.
Aabybro 21. juli 2015 13:10

AABYBRO: Der er masser af sommer-liv på den gamle kartoffelgård på Vildmose Porten. De mange frivillige gør året rundt deres for at bevare de gamle bygninger, og i løbet af sommeren er de ligeledes klar til at byde de mange gæster velkommen, vise rundt og byde på hjemmelavet kringle i ”privaten.”

Kirsten Dige og hendes mand Jens har denne uge og resten af juli jobbet som forpagtere, og da avisen er på besøg har Kirsten Dige lige sørget for at få bænket et hold fra et plejehjem i Frederikshavn omkring det hyggelige spisebord i den lille dagligstue.

- Det er en ny ting, vi er startet på, det med at invitere plejehjemmene, for vi har opdaget, at især de demente har stor glæde af at komme herud på Vildmoseporten, hvor der er så mange ting, de genkender fra dengang de var børn og unge, fortæller Kirsten Dige. Vildmose Porten har fået projektet op at stå med støtte fra Trygfonden, og det er håbet, at mange flere demente kan komme forbi, fortæller Kirsten Dige.

Men sommeren byder også på andre udfordringer for de frivillige på Vildmose Porten. Hver torsdag aften er der således guidede ture i området. Det foregår i egen bil, og med en erfaren guide til at fortælle om mosen, kartoffeldyrkningen og områdets ældgamle historie.

Den 30. er der desuden en bustur, hvor der køres rundt i området.

AHKT

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...