Udland

Vildsvin truer svenske bilister

Vildsvin gør svenske veje usikre og kan i nogle egne komme til at udgøre en større fare end elge og rådyr.

Vildsvin truer svenske bilister

Et voksende antal vildsvin i svenske skove udgør en stigende fare for svenske trafikanter, siger Sveriges Nationella Viltolycksrådet, NVR.

Vildsvinene er ikke lige så lette at få øje på som elge og rådyr, og de bevæger sig hurtigt og løber rundt i vegetationen i kanten af skove og marker, hvilket gør det svært for trafikanter at opdage dem.

- Vildsvin er på grund af deres størrelse og farve sværere at få øje på for mennesker end elge og rådyr, og det er farligt for billister, siger Calle Eriksson, formand for NVR i Skåne.

Rammer en bil et vildsvin med 90 kilometer i timen, kan det få alvorlige konsekvenser, siger eksperter. Bilen kan få store skader, og det kan være svært for bilisten at bremse og styre efter sammenstødet.

- Vildsvin er hurtige. Det kan være svært af nå at bremse eller få farten ned, siger Calle Eriksson.

Ifølge Sveriges Lantbrukarnas Riksförbund stiger antallet af vildsvin hurtigt i øjeblikket. Det anslås, at der inden for bare fem år kan være over en halv million vildsvin i Sverige.

Størst fare for at ramme et vildsvin er om efteråret og vinteren, fra midten af september til slutningen af december.

Rammer nogen et vildsvin opfordres man til ikke at gå ud af bilen, da et skadet vildsvin kan være yderst aggressiv.

Sammenstød med elge udgør dog fortsat den største risiko for svenske trafikanter hvad angår sammenstød med dyr. I visse dele af det nordlige Sverige udgør sammenstød med elge op til 40 procent af alle trafikulykker.

/ritzau/TT

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.