Vildt boom i salget af solceller lokker lykkeriddere til

25-dobling i antallet af private anlæg får de tvivlsomme leverandører ud i lyset

150 m2 solpaneler på taget af Tingstrup Skole. Foto: Ole Iversen

150 m2 solpaneler på taget af Tingstrup Skole. Foto: Ole Iversen

INDLAND: Det boomer helt vildt med solceller i Danmark. I løbet af i år ventes en 25-dobling i antallet af private solcelleanlæg.
Men forbrugerne advares nu mod lykkeriddere i branchen.
Ved årsskiftet var der kun omkring 1000 private solcelleanlæg i Danmark. Når vi fejrer nytår næste gang, så forventes der at være 25.000. Sådan et dramatisk boom giver plads for lykkeriddere. Det siger chefkonsulent Søren Rise fra TEKNIQ, Installatørernes Organisation til DR Midt- og Vest.

Vær kritisk, når du køber

- I øjeblikket er der mange nye handelsfirmaer og internetfirmaer, som er dukket op på markedet og vil sælge solceller. Det er altså folk, som vil sælge produkter, der koster 100.000 kroner. Men kunderne ved reelt ikke, om firmaerne eksisterer dagen efter, siger chefkonsulenten hos TEKNIQ til DR Midt- og Vest.

Også hos Energitjenesten, der er uafhængig af økonomiske interesser, opfordrer man nu forbrugerne til at være kritiske, når de køber solceller.
Skriv til os, hvis du har haft problemer- Det er vigtigt, at man vælger en installatør, som har erfaring med solceller, og som man kan få hjælp fra, hvis der bliver problemerne med solcellerne, siger boligrådgiver Lea Munkholm fra Energitjenesten, som hører under foreningen Vedvarende Energi til DR Midt- og Vest.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.