Vildt comeback: Europa vinder Ryder Cup

USA var langt foran - men dramatisk afslutning sikrede Europa sejren

Europa vandt overraskede Ryder Cup med en flot finish. Foto: Scanpix

Europa vandt overraskede Ryder Cup med en flot finish. Foto: Scanpix

USA:De europæiske golfspillere vandt søndag årets udgave af Ryder Cup efter et fantastisk comeback, da Europa på udebanen i Medinah Country Club ved Chicago slog USA med 14,5-13,5.

Det afgørende 14. europæiske point kom i hus, da tyske Martin Kaymer vandt over Steve Stricker i den 11. ud af 12 singlekampe på dagen, som udviklede sig til et uventet drama.
Som forsvarende mester kunne Europa beholde titlen med uafgjort 14-14, med da Tiger Woods og italienske Francesco Molinari spillede uafgjort i den sidste match vandt europæerne også selve dysten.
Woods fik i slutningen af sin kamp den nedslående nyhed om, at tyske Kaymer havde vundet sin match med et put på 18. og sidste hul i duellen. Dermed var Woods' kamp reelt uden betydning.
- Mit put var nytteløst. Det var ubetydeligt. Jeg skød bolden for hurtigt, for det var allerede slut, erkender Tiger Woods ifølge nyhedsbureauet AFP.

USA dominerede

Amerikanerne dominerede ellers det meste af Ryder Cup fredag og lørdag, men europæerne leverede en flot fight søndag og rystede USA's spillere. Til sidst havde hjemmeholdet ikke kontrol over nerverne længere.

Efter fredagens kampe i foursomes og fourballs var USA foran 5-3, og efter lørdagens ditto stod der 10-6 til amerikanerne.
Det betød, at Europa skulle vinde 8 ud af 12 singler, hvis titlen skulle forsvares. Som forsvarende mestre kan man nøjes med uafgjort 14-14, men alt tydede altså på, at USA ville vinde bedømt på spillet fredag og lørdag.

Fra 10-6 til 10-10

Engelske Luke Donalds sejr over Bubba Watson i søndagens første singlekamp fik Europa til at drømme om et fantastisk comeback.

Europæerne fik også udlignet til 10-10, inden USA's Dustin Johnson sikrede USA de første søndagspoint. Men Europa rejste sig igen og kom foran 13-12, så dramaet næsten ikke kunne blive større.
Med to matcher tilbage stod der 13-13. Både tyske Martin Kaymer og italienske Francesco Molinari var godt med mod henholdsvis Steve Stricker og ikonet Tiger Woods, der inden søndagens kampe havde indkasseret lutter nederlag i sine tre første matcher.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.