Vildt tyreløb i gaderne

Fire kvæstet under det første tyreløb i Pamplona. Se de dramatiske billeder

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Tyreløb i Pamplona. Foto: Scanpix

PAMPLONA:Traditionen tro er der i øjeblikket byfest i Pamplona i Spanien, hvor byen står på den anden ende i flere dage.

Et af højdepunkterne i festen er det dramatiske tyreløb gennem Pamplonas gader.

Folk kommer fra nær og fjern for at løbe foran tyrene, og som sædvanlig gik det også i år galt for deltagere, der fik tyrenes horn at føle, fordi de enten faldt eller ikke kunne komme væk, da tyrene kom løbene imod dem.

Fire på hospitalet

Mindst fire personer blev såret under det første tyreløb, oplyser myndighederne.

Alle fire blev lettere kvæstet, men de blev alle bragt til behandling på det lokale hospital. En af de sårede var blevet stanget i benene, da en af tyrene fik væltet en af de mænd, som løber foran dyrene i hvidt tøj med røde lommetørklæder.

Andre pådrog sig slag og hudafskrabninger, da de flygtede for tyrene i byens snævre og krogede gader.
Ved det første løb blev seks tyre på hver et halvt ton sluppet løs på en 850 meter lang strækning, der ender i byens arena.

200-300 bliver såret

Der bliver hvert år såret mellem 200 og 300 personer i ugen med tyreløb. De fleste bliver såret ved fald, men nogle bliver stanget og trampet på af tyrene trods forbedrede sikkerhedsforanstaltninger.

Omkring tre procent af de kvæstede bliver hårdt såret.

For tre år siden døde en 27-årig spanier, som blev stanget til døde foran en stor folkemængde.

San Fermin festivalen omfatter også koncerter, folkedans og gadefester døgnet rundt. Dertil kommer tyreløbene og tyrefægtninger om aftenerne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.