Blokhus

Vildtreservat vover pelsen

I weekenden har vildtreservatet hundefestival med besøg af fire- og tobenede venner i alle størrelser

15
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Blokhus-Hune Hundefestival havde op mod 1000 besøgende. En lille håndfuld hunde var med i agility konkurrencen. Foto: Tanja Hughes

BLOKHUS:For første gang finder Blokhus-Hune Hundefestival sted i vildtreservatet i denne weekend.

Tidligere havde det en mere bynær placering, nemlig ved Kulturhuset Blokhus. Så det var et sats at flytte uden for byen. Besøgstallene er ikke opgjorte, men arrangørerne forventer i underkanten af 1000 gæster i løbet af weekenden og måske lidt færre end tidligere år. Målet med flytningen er at få mere plads til mange nye aktiviteter. Det er vigtigt, at der hele tiden sker noget:

- Her er langt bedre rammer og flere gæster har sagt, at det er meget bedre herude. Vi håber, at festivalen vil udvikle sig år for år, siger formanden for festivalen, Jens Brandt, som også var tilfreds med afviklingen.

Omkring 20 boder er opstillet af forskellige foreninger og forretninger på festivalpladsen. Man kan også se på reservatets mange dyr. Dertil kommer aktiviteter som bueskydning, hestevognskørsel, snobrødsbagning, hundeportrættering og ikke mindst agility race, som blev afviklet lørdag.

Her mødte Poul ”Dus med dyrene” Thomsen op med komikerparret Monrad og Rislund for at kommentere den håndfuld hunde, der forsøgte sig.

Den mindste blev størst

Den første hund, Malou, var feltets mindste, men endte med at blive den største. Den lynhurtige chihuahua strøg så hurtigt gennem banen, at man næsten ikke nåede at se den.

- Hunden skal over bommene, spøgte Monrad og Rislund.

Malou fik fire kiks af Poul Thomsen i bedømmelse. Andre fik lige så mange, men den vakse hund vandt folkets hjerte og dermed konkurrencen og fik en flaske champagne med sig hjem til sin ejer og en pose hundekiks til sig selv.

Ejeren Signe Thulin, 24 år, fra Brønderslev fortalte, at hun har trænet i to år med 3-årige Malou for at hun skulle blive så dygtig.

- I starten gad hun ikke. Nu elsker hun det. Det gør jeg også. Det er en god måde at møde andre mennesker på, siger Signe Thulin, der træner hver uge med det lille lyn i DCH Brønderslev.

Søndag slutter festivalen med ørneshow.

Der er opbakning blandt de deltagende foreninger og butikker til næste år. Allerede nu har flere tegnet kontrakt for 2016.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst