Vilfort og Faxe kan sænke tyskerne igen

Europamestrene fra 92 møder lørdag et hold af kendte tyske navne for at fejre 20-års-jubilæet for EM-triumfen.

Vilfort og Faxe kan sænke tyskerne igen

For 20 år siden scorede John 'Faxe' Jensen og Kim Vilfort de to formentlig mest berømte mål i dansk fodboldhistorie, da de med deres scoringer sørgede for Danmarks 2-0-sejr over Tyskland i EM-finalen på Nya Ullevi i Göteborg.

I eftermiddag kan de gøre det igen, når et næsten komplet dansk EM-hold med Peter Schmeichel, Lars Olsen og Flemming Povlsen i spidsen møder et tysk veteranhold på Østerbro Stadion i København.

Fra træner Richard Møller Nielsens historiske 20-mands-trup mangler kun Henrik Andersen, Kim Christofte og Brian Laudrup.

Til gengæld har den fynske træner forstærket sig med solid muskelkraft i form af den gamle AGF-stopper Bjørn Kristensen og Tysklandskenderen Michael Schjønberg, der har tilbragt mange år syd for grænsen som både spiller og manager.

Om der reelt er tale om en egentlig EM-revanchekamp er straks mere tvivlsomt, for på listen over bekræftede tyske navne befinder sig nemlig kun seks navne fra EM-truppen i 92.

Til gengæld er det prominente folk som Karl-Heinz Riedle, Stefan Reuter, Thomas Doll og Thomas Helmer.

Kendere af tysk fodbold vil dog også nikke genkendende til angriberne Klaus Fischer og Fredi Bobic, wingbacken Manfred Kaltz og Brian Laudrups gamle holdkammerat i Rangers, Jörg Albertz.

'Faxe' og Vilfort skal finde det skarpe skyts frem, hvis de skal gentage bedriften fra den store juniaften for 20 år siden.

Tyskernes mål bliver nemlig vogtet af 42-årige Jens Lehmann, der for bare lidt over et år siden fortsat var aktiv for Arsenal i den engelske Premier League. Han afløser målmanden fra EM-finalen, Bodo Illgner, der ikke stiller op i eftermiddag.

Kampen fløjtes i gang klokken 15.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.