Vilhelmsen vil ændre grundloven: Den skal være grønnere

SF-formand Annette Vilhelmsen ønsker "en opdatering" af grundloven. Grøn dagsorden bør skrives ind, siger hun.

Vilhelmsen vil ændre grundloven: Den skal være grønnere

I sin første grundlovstale som partiformand gør SF's Annette Vilhelmsen sig nu til fortaler for at give grundloven "en opdatering".

- Hvis vi nu skulle være helt ærlige, så kunne vores grundlov godt tåle at blive kigget lidt efter i sømmene, siger Annette Vilhelmsen.

- Nogle af de ord, jeg har brugt rigtig meget i dag og som er utrolig vigtige - politiske partier, folkestyre, demokrati, ligestilling, ligebehandling - de ord findes slet ikke i vores grundlov. Det er ærgerligt, synes jeg, lyder det fra SF-formanden.

Særligt har SF's førstekvinde et ønske om at få skrevet "den grønne dagsorden" ind i grundloven, ligesom også internationale konventioner og "sociale rettigheder" bør indtænkes i en ny version af grundloven.

- Det burde være en ret også for danskere at have gode bæredygtige muligheder, lyder det fra Annette Vilhelmsen.

- Der kunne gøres mere ud af sociale rettigheder - at vi bifalder retten til et liv uden fattigdom, fortsætter hun.

På regeringsgrundlagets 61. side står der også to en halv linje om grundloven.

Her skriver regeringen, at "Danmark har brug for en ny diskussion af grundloven", og at man vil tage initiativ "til brede drøftelser" om at nedsætte en grundlovskommission.

Alligevel nedtoner Annette Vilhelmsen selv udsigten til, at hendes ønsker til en opdatering af grundloven har nogen gang på jorden i en overskuelig fremtid:

- Hvad angår grundloven, så tror jeg - trods mine bud på, hvor vores grundlov med fordel kunne opdateres - ikke, at der i øjeblikket er stemning for at gå i gang med en opdatering af Grundloven. Men jeg står ved, at jeg gerne så det ske, siger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.