Udland

Vilks: Gerningsmand var bedre bevæbnet end politiet

Politiet blev overrumplet, og deres våben kunne ikke hamle op med gerningsmandens, siger Lars Vilks.

Politiets våben var som "legetøjspistoler" mod gerningsmandens, da de besvarede skuddene mod café Krudttønden på Østerbro i København lørdag.

Det siger den svenske kunstner Lars Vilks til tv-programmet Morning Joe på den amerikanske kanal MSNBC.

- Politiet blev taget på sengen, for denne fyr var bedre udstyret end politiet og havde en fordel. Da han begyndte at skyde, havde politiet ikke noget at skyde tilbage med, for de skød gennem glas. De håndvåben, politiet havde, var ikke særligt effektive. Så de blev virkelig overrumplet, siger Vilks i et telefoninterview i tv-programmet.

Den 22-årige gerningsmand brugte et automatvåben, da han angreb Krudttønden, hvor Lars Vilks deltog i et arrangement om kunst og ytringsfrihed.

Da gerningsmanden blev skudt og dræbt af politiet efter et angreb mod synagogen i Krystalgade flere timer senere, havde han to pistoler på sig, har politiet oplyst.

Vilks, der har været under politibeskyttelse siden 2010, siger til amerikansk tv, at han mener, at han var mål for angrebet. Den kontroversielle svenske kunstner betegner det som det hidtil mest sofistikerede angreb mod ham.

Tidligere forsøg på at komme ham til livs har været udført af "dårlige amatører, som ikke har kunnet gennemføre et angreb", siger Vilks til det amerikanske tv-program, men denne gang var der tale om ildkamp, som er "noget nyt, når det gælder terrorister".

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.